Unul dintre cei mai mari violonişti ai lumii a cântat pe stradă şi a câştigat 32 de dolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Joshua Bell, 39 de ani, unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi violonişti, a acceptat, la propunerea jurnaliştilor de la "Washington Post", să facă un experiment mai puţin obişnuit:

Joshua Bell, 39 de ani, unul dintre cei mai cunoscuţi şi apreciaţi violonişti, a acceptat, la propunerea jurnaliştilor de la "Washington Post", să facă un experiment mai puţin obişnuit: acela de a cânta pe stradă, pentru a urmări reacţia trecătorilor şi a vedea dacă este recunoscut sau nu. Totul s-a petrecut în staţia de metrou Enfant Plaza Station şi pe străzile din jurul acesteia. După un recital de excepţie ce a durat aproape o oră, Bell a "câştigat" infima sumă de 32 de dolari.

"Eh, cu un mic efort, aş putea să trăiesc cu aceşti bani şi nici nu aş mai avea nevoie de un agent", a comentat el după aceea. Urmărit de reporterii cunoscutului cotidian american, violonistul a cântat piese arhicunoscute din repertoriul clasic, cum ar fi Partita în re minor de Bach sau Ave Maria de Schubert. Instrumentul pe care l-a folosit a fost propria vioară, un Stradivarius din 1713, care valorează un milion de dolari.

Doar câţiva trecători şi-au dat seama că au de-a face cu un bun muzician, dar nu l-au recunoscut, deşi, conform revistei "People", Bell ocupă un loc important în topul celor mai chipeşi bărbaţi din lume.

El a sosit la staţia de metrou îmbrăcat cât se poate de banal (blue jeans, tricou, şapcă), dar într-un taxi, pentru a-şi proteja preţiosul Stradivarius, căruia el îi spune simplu "Strad". Prima persoană care s-a oprit să-l asculte a fost un tânar manager. În semn de apreciere, i-a dat doi dolari. Iar singura persoană care l-a recunoscut a fost o funcţionară de la Ministerul Comerţului, care a declarat ulterior că a rămas şocată după ce a realizat că marele violonist Joshua Bell primea monede de la trecători, în timp ce cânta pe străzi.

Eh, cu un mic efort, aş putea să trăiesc cu aceşti bani şi nici nu aş mai avea nevoie de un agent
Joshua Bell

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite