O nouă victimă a maidanezilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O fetiţă din Hunedoara a fost muşcată, ieri, de un câine fără stăpân, după ce o minoră din Petroşani a fost recent mutilată de o haită de maidanezi O minoră de 13 ani, din

O fetiţă din Hunedoara a fost muşcată, ieri, de un câine fără stăpân, după ce o minoră din Petroşani a fost recent mutilată de o haită de maidanezi

O minoră de 13 ani, din municipiul Hunedoara, a fost muşcată de un maidanez, în apropierea blocului în care locuieşte, în timp ce se plimba pe o alee împreună cu o colegă. "Câinele stătea mai departe de noi. S-a ridicat brusc şi a sărit la mine. Am fost muşcată de picior în trei locuri", a spus Mădălina Popuşoi, victima câinelui fără stăpân.

Mădălina a fost dusă de urgenţă la spitalul din Hunedoara de către părinţii săi, unde i s-au acordat îngrijiri medicale şi a fost externată. Tatăl copilei a spus că mai multe persoane au fost muşcate de acelaşi câine.
"Nu vreau să fac din cazul Mădălinei ceva special. Doresc, în schimb, să atrag atenţia asupra fenomenului câinilor fără stăpân", a spus Cornel Popuşoi.

Doi hunedoreni sunt muşcaţi zilnic de câini

Conducerea spitalului din Hunedoara confirmă faptul că, aproape zilnic au cazuri în care persoane din municipiu cad victime maidanezilor.

"În medie, avem cel puţin două cazuri de persoane muşcate de câini care ajung în fiecare zi la Serviciul de Urgenţă", a declarat dr. Constantin Blaj, de la spitalul Hunedoara.

Municipalitatea Hunedoara susţine că actuala legislaţie este greşit întocmită, deoarece le limitează puterea de intervenţie, iar câinii sunt eliberaţi pe străzi la umplerea adăpostului pentru că nu mai pot fi eutanasiaţi decât dacă sunt bătrâni şi grav bolnavi.

Totuşi, anul trecut, cu ajutorul unei fundaţii, municipalitatea Hunedoara a reuşit să sterilizeze câteva sute de maidanezi.

La Petroşani, niciun vinovat

Cazul hunedorencei de 13 ani atrage iarăşi atenţia asupra problemei maidanezilor lăsaţi liberi pe străzi, care a devenit un fenomen aproape de necontrolat în majoritatea localităţilor judeţului. În urmă cu câteva zile, într-un parc din centrul municipiului Petroşani, o fetiţă de 7 ani a fost atacată de trei maidanezi, iar unul dintre ei a muşcat-o în zona arcadei. Norocul micuţei a fost că în apropiere erau mai mulţi părinţi, aflaţi cu copiii în parc, şi care au reuşit să o scoată din colţii maidanezilor.

Cazul extrem de grav a fost tratat de edilii din Petroşani ca un incident "regretabil", dar minor, iar ancheta anunţată de primarul Iacob Ridzi în privinţa vinovaţilor a ajuns la un rezultat previzibil. Astfel, în ciuda declaraţiilor martorilor atacului, care indicau un posibil proprietar al câinilor, doar maidanezul a fost "pedepsit exemplar". Animalul "vinovat" a fost prins şi dus într-un adăpost pentru câinii fără stăpân din cartierul Colonie.
"În urma declaraţiilor şi descrierii martorilor, câinele respectiv a fost identificat, ridicat şi cazat la adăpostul din Colonie.

Este vorba despre un câine flocos şi mai albicios, care îşi făcea veacul în preajma restaurantului amplasat în vecinătatea parcului", susţin reprezentanţii municipalităţii Petroşani. Curios este că unul dintre salvatorii fetiţei muşcate a indicat imediat după incident maidanezul agresiv era "masiv şi de culoare neagră".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite