Cât de "verzi" sunt liderii lumii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reuters a dorit să afle dacă cei mai puternici oameni de pe planetă respectă mediul înconjurător Dacă interesele de stat nu i-au permis preşedintelui George W. Bush să se alăture

Reuters a dorit să afle dacă cei mai puternici oameni de pe planetă respectă mediul înconjurător

Dacă interesele de stat nu i-au permis preşedintelui George W. Bush să se alăture liderilor celor 141 de ţări care au semnat protocolul de la Kyoto privind limitarea emisiilor de gaze în atmosferă, acesta încearcă să arate că-i pasă de mediu, pe proprietatea lui. Agenţia Reuters, preluată de Newin, a făcut o anchetă în încercarea de a stabili dacă declaraţiile liderilor mondiali sunt în concordanţă cu viaţa lor privată.

Dispozitivele de colectare a apei de la ferma lui Bush din Texas sunt conectate la un sistem de încălzire şi răcire care trimite apa în subteran pentru a o păstra la o temperatură constantă de 19 grade Celsius, reducând astfel substanţial folosirea energiei. Kristin Hellmer, de la Consiliul pentru Calitatea Mediului de la Casa Albă, a afirmat că, la fermă, "apa provenită de la duşuri, chiuvete şi toalete este trimisă în instalaţii de purificare în subteran şi apoi este folosită la irigarea florilor din grădină, copaci.

Blair are cotă de emisii de carbon la avion

Premierul Tony Blair a mai redus termostatul şi îşi pune o haină în plus. Toată energia pe care foloseşte în Downing Street provine de la un furnizor de energie regenerabilă printr-un contract special. Purtătorul de cuvânt al guvernului a dezvăluit că Executivul foloseşte becuri ecologice, care consumă puţin, şi are facilităţi de reciclare pentru cele mai obişnuite produse precum hârtia, conserve, sticlă, cartuşe de imprimantă şi baterii. "Din aprilie 2005, toate cursele aeriene efectuate de premier şi oficiali au calculate emisiile de dioxid de carbon", a explicat purtătorul de cuvânt. Cancelarul german Angela Merkel recunoaşte că face economie ca toată lumea. Nu lasă televizorul să mergă fără rost, conduce o maşină Volkswagen Golf de mic litraj.

Premierul canadian nu stă cu motorul pornit

Premierul canadian Stephen Harper "a ordonat şoferilor să înceteze să mai ţină maşinile cu motorul pornit când staţionează în jurul parlamentului (mai ales iarna, când se încălzeşte automobilului, fapt considerat o risipă de energie), a declarat, pentru Reuters, Carolyn Olsen, funcţionar la biroul primului-ministru. Familia deţine o furgonetă. Premierul italian, Romano Prodi, este un adept al ciclismului, pe care l-a practicat atât în ţara sa, cât şi la Bruxelles pe timpul mandatului său de preşedintele al Comisiei Europene. El a promovat bicicleta ca o formă "verde" de transport. Prodi călătoreşte în scopuri de afaceri cu o maşină condusă de un şofer, dar deseori ia trenul între Roma şi casa sa din Bologna.

Preşedintele Indiei are frigidere "solare"

Preşedintele Indiei, Abdul Kalam, a achiziţionat frigidere care funcţionează cu energie solară pentru complexul său prezidenţial de la New Delhi. Kalam, om de ştiinţă şi militant ecologist, intenţionează să folosească energia solară şi pentru iluminarea reşedinţei sale. Pentru aceasta este necesară o nouă infrastructură, pentru a evita tăierea a 15-20 de copaci din zonă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite