VIDEO: O falsă verişoară i-a înşfăcat premiul lui Băsescu la „Zece pentru România"/ Premiul a fost recuperat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Falsa verişoară a preşedintelui Traian Băsescu (foto captură realitatea.net)
Falsa verişoară a preşedintelui Traian Băsescu (foto captură realitatea.net)

O femeie de vârstă mijlocie, care s-a recomandat drept verişoara preşedintelui Traian Băsescu, a ridicat în numele acestuia premiul de la Gala „Zece pentru România", organizată de Realitatea TV.

UPDATE ora 10.00: Fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, a declarat pentru „Adevărul de Seară Constanţa“ că nu a auzit niciodată de Daniela Alexandra Zanfirescu, femeia care a ridicat trofeul în numele lui Traian Băsescu. „Nu ştiu nimic de existenţa ei. Mă surprinde să aud acest lucru“, a spus Mircea Băsescu.

Profesoara a stat la înmormântarea Elenei Băsescu chiar lângă crucea defunctei

Profesoara a stat la slujbă chiar lângă crucea Elenei Băsescu

UPDATE ora 9.00 : Daniela Alexandra Zanfirescu, femeia care pretinde că este rudă cu preşedintele Traian Băsescu, a participat şi la înmormântarea Elenei Băsescu, în luna octombrie, la Cimitirul Central din Constanţa. În fotografiile realizate de „Adevărul de Seară Constanţa“ femeia apare în imediata apropiere a familiei prezidenţiale pozând în rudă îndurerată, la slujba de înmormântare de la cimitir. Într-o altă fotografie femeia şterge candela aşezată pe monumentul funerar. „Eu sunt verişoara preşedintelui Băsescu iar ea (n.r. Elena Băsescu) era tuşica mea“, le-a spus ea reporterilor. 

Daniela Alexandra Zanfirescu a pozat în rudă îndurerată



De altfel femeia a folosit faptul că a fost admisă în cercul familiei, cu ocazia tristului eveniment, pentru a-şi legitima legătura de rudenie cu familia prezidenţială.  „Anul trecut domnul Traian Băsescu, verişorul meu de gradul trei, mi-a spus că de ce nu i-am ridicat premiul că nu a fost nimeni să i-l ia. Există caseta cu înregistrarea înmormântării mamei lui, respectiv tuşica mea, unde Traian Băsescu a venit şi a dat mâna cu mine şi a zis că sunt verişoara lui“, a  spus Daniela Alexandra Zanfirescu reporterilor Realitatea TV.

Daniela Alexandra Zamfirescu a pozat în rudă îndurerată

UPDATE: „Premiul a fost recuperat", a spus prezentatorul galei, Mihai Tatulici.

Mai citeşte

Gala Zece pentru România: Draga Olteanu Matei, premiu de excelenţă pentru întreaga carieră

Femeia a urcat pe scenă, spre uimirea organizatorilor care anunţaseră că îi acordă preşedintelui, în lipsă, premiul pentru „curajul de a propune cele mai nepopulare măsuri de reformare a statului".

Prezentatorul Mihai Tatulici s-a declarat surprins că Traian Băsescu a trimis pe cineva la festivitate.

„Incredibil! E primul semn pe care ni-l dă preşedintele în acest an!", a spus Tatulici, care le-a chemat pe hostesse să aducă trofeul şi diploma pentru preşedinte, pe care i le-a înmânat apoi femeii.

Aceasta a spus că se numeşte Daniela Alexandra Zanfirescu şi că este verişoara lui Traian Băsescu. A motivat că a venit să ridice premiul în numele preşedintelui, întrucât este foarte ocupat.

„Eu cred că România va prinde rădăcini sigur şi îi rog pe toţi cei din sală să aibă încredere în preşedinte, deoarece şi el are în dumneavoastră", a spus femeia pe scenă.

Tatulici şi-a exprimat mirarea, pentru că nu ştia de existenţa verişoarei lui Traian Băsescu, moment în care în sală şi pe scenă s-a stârnit rumoare. Femeia însă îşi continua discursul:  „Sunt absolventă de Conservator! Sunt verişoara lui Traian Băsescu şi cred că multă lume din sală mă cunoaşte."

Prezentatorul Mihai Tatulici a întrerupt-o şi a invitat-o să coboare de pe scenă. Femeia a plecat cu tot cu trofeu.

„Verişoara lui Traian Băsescu" are poveşti şi cu Radu Mazăre

O persoană cu acelaşi timbru vocal a sunat în urmă cu două luni la Redacţia Adevărul de Seară Constanta, prezentându-se drept Daniela Zanfirescu, „verişoara lui Traian Băsescu", şi reclamând că este victima primarului Radu Mazăre, care i-a luat copilul şi îl ţine ostatic.

Ea a afirmat atunci că a pierdut custodia în favoarea fostului soţ, iar Radu Mazăre îşi doreşte să îl înfieze pe băiatul despre care ea a spus că la 13 ani este alcoolic.

„Ştie şi vărul meu Traian Băsescu despre această problemă. M-am văzut cu el astă-vară pe plajă, era cu fratele lui, Mircea, şi când m-a vazut, Traian m-a luat în braţe şi a zis: «Ce faci, verişoara mea?» Apoi a spus lumii de pe plajă că eu sunt verişoara lui", a povestit femeia.

Deoarece declaraţiileerau aberante, redactorii ADS Constanţa au încheiat discuţia cu femeia.

Preşedinţia: „Femeia este o impostoare"

Fratele preşedintelui, Mircea Băsescu, nu a putut fi contactat aseară, la ora 22:54, imediat după producerea incidentului, pentru a i se lua un punct de vedere, pentru a confirma dacă femeia este rudă cu el.

Consilierul lui Traian Băsescu, Sebastian Lăzăroiu, a infirmat că femeia este rudă a preşedintele. „Preşedintele nu a mai fost din primul an la «Zece pentru România» şi nu pentru că este o relaţie tensionată între preşedinte şi presă. Şi nici nu a trimis pe nimeni în numele lui. Femeia este o impostoare. Este adevărat că acest incident poate afecta imaginea, dar făcând precizările nu cred că mai este niciun fel de problemă", a spus Lăzăroiu la Realitatea TV, adăugând că apariţia femeii este o farsă a televiziunii pentru creşterea rating-ului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite