Centralele solare ar putea produce o mare parte din energia electrică de pe glob, până în 2060

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 50 de ani, centralele solare ar putea produce o mare parte din energia de care au nevoie statele lumii, reducând semnificativ emisiile de gaze cu efect de seră, a anunţat Agenţia Internaţională pentru Energie (IEA).

Centralele de panouri fotovoltaice şi solar-termale ar putea satisface o mare parte din cererea mondială pentru energie, până în 2060, restul fiind asigurat din alte surse, precum eoliene şi hidroelectrice.

Analistul-şef al diviziei pentru energii regenerabile din cadrul Agenţiei Internaţionale pentru Energie, Cedric Philibert, a declarat că "energia solară concentrată şi cea fotovoltaică pot deveni principala sursă de electricitate", în decursul următorilor 50 de ani, scrie "Bloomberg".

Afirmaţia lui Philibert a fost făcută în baza unei cercetări IEA ce urmează să fie prezentată la Kassel (Germania) în septembrie 2011. Rezultatele studiului au arătat că cele două surse de electricitate pot produce aproximativ 21% din necesarul de energie până în 2060.

IEA a estimat că emisiile de dioxid de carbon în atmosferă vor fi reduse la 3 gigatone pe an (3 miliarde de tone), comparativ cu cele 30 de gigatone (30 de miliarde de tone) răspândite în aer anul acesta.

Scenariul înaintat de IEA favorizează investitorii din industrie care vor avea profituri considerabile, mai cu seamă în condiţiile în care economiile lumii se distanţează de surse de energie provenite din combustibili fosili, precum cărbune, gaze şi petrol.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite