FOTO Peste 750.000 de noi specii marine ar putea fi descoperite în viitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
 Epimeria georgiana  FOTO: The Telegraph
Epimeria georgiana FOTO: The Telegraph

Oceanele planetei noastre ar putea adăposti peste 750.000 de specii necunoscute pentru oameni.

Acest lucru reiese din primul Recensământ al Vieţii Marine care a fost finalizat după aproximativ 10 ani de cercetări.

Potrivit The Telegraph, până în momentul de faţă au fost identificate doar 250.000 de specii şi se estimează că alte 750.000 de specii aşteaptă să fie descoperite.

În cei 10 ani cât au durat cercetările, oamenii de ştiinţă au descoperit peste 6000 de specii noi. Cu toate acesetea, noul raport arată că oamenii au un impact distructiv asupra vieţii marine.

VEZI AICI IMAGINI CU UNELE DINTRE CREATURILE MARINE DESCOPERITE

"Cercetătorii marini nu pot da date exacte, deocamdată, despre numărul exact de specii care se află în oceane. Va mai fi nevoie, probabil, de alţi 10 ani pentru a avea o estimare corectă. Cu toate acestea, fundul oceanelor nu mai este considerat asemănător unui deşert întrucât există o multitudine de specii care îl populează" spune noul recensământ.

La proiectul acesta au lucrat peste 2.700 de cercetătorii pe parcursul celor 10 ani şi au fost efectuate cel puţin 540 de expediţii. Apele cele mai populate, unde au fost descoperite cele mai multe specii, sunt cele din Antarctica. n jur de 80% dintre speciile din Antarctica trăiesc pe fundul apei. Aceste creaturi ar putea fi recunoscute probabil mai uşor de către paleontologi decât de către biologii marini pentru că seamănă mult cu fosilele găsite de-a lungul timpului" a declarat doctorul Huw Griffiths, potrivit sursei citate.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite