Se scumpesc produsele bio

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preţul produselor ecologice ar putea creşte cu până la 30% anul acesta din cauza deprecierii leului. Reprezentanţii Ministerului Agriculturii apreciază, însă, că vânzările pe acest segment nu vor avea de suferit.

Preţul produselor ecologice va creşte cu circa 20-30%, pe fondul deprecierii leului, potrivit consilierului pentru agricultură ecologică din cadrul Ministerului Agriculturii, Teodora Aldescu, potrivit NewsIn.

Referitor la evoluţia pieţei de profil, aceasta apreciază că, şi în condiţiile majorării preţului, vânzările de produse ecologice nu vor scădea.

„Vânzările de produse ecologice s-ar putea menţine la un nivel constant sau pot creşte cu circa 10%, cu condiţia ca acţiunile de sensibilizare a consumatorilor privind importanţa pentru sănătate a consumului de produse ecologice certificate să fie intensificate”, a declarat Aldescu.

Au crescut suprafeţele cultivate ecologic

Suprafaţa cultivată ecologic în România a crescut în 2008, comparativ cu anul precedent, atingând valoarea de 220.000 de hectare faţă de 190.000 de hectare cultivate în 2007, arată reprezentanţii Ministerului Agriculturii.

Totodată, valoarea exporturilor din ţară a crescut anul trecut faţă de anul 2007, până la 130.000 de tone de produse ecologice, cu o valoare de 100 milioane de euro, faţă de 80 milioane de euro în 2007.

Produsele obţinute în cadrul sistemului de agricultură ecologică, conform reglementărilor europene, sunt produse obţinute fără utilizarea produselor chimice de sinteză (ca fertilizanţii, amelioratorii solului, ingredientele pentru prepararea furajelor sau ingredientele pentru prepararea alimentelor).

Organismele modificate genetic şi derivatele lor sunt cu desăvârşire interzise. În zootehnie, principiul suveran e respectarea bunăstării animalelor. Acestea nu trebuie să fie legate sau înghesuite şi trebuie să păşuneze în spaţii deschise.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite