1,63 milioane lei, pentru câinii care latră la păsări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aeroportul Internaţional Henri Coandă a încheiat un contract în valoare de 1,63 milioane de lei, fără TVA, pentru îndepărtarea păsărilor de pe pistă cu ajutorul câinilor de rasa Border

Aeroportul Internaţional Henri Coandă a încheiat un contract în valoare de 1,63 milioane de lei, fără TVA, pentru îndepărtarea păsărilor de pe pistă cu ajutorul câinilor de rasa Border Collie, astfel încât să nu fie perturbată activitatea aeronautică, informează Agerpres.

Contractul a fost încheiat cu societatea Border Collie Rescue, singura care a depus ofertă în cadrul licitaţiei. Potrivit oficialilor aeroportului, metoda îndepărtării păsărilor cu câini specializaţi este folosită de unele aeroporturi din Europa, precum Amsterdam (Olanda) şi Zagreb (Croaţia), fiind recomandată chiar de Organizaţia de Aviaţie Civilă Internaţională (ICAO).

Aeroportul are şi un sistem automat funcţional ce emite semnale acustice pe care păsările le percep ca semnale de alarmă, dar procedura utilizării câinilor este considerată mai eficientă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite