VIDEO Nivelul apelor pe Terra va creşte cu un metru, până la finalul secolului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nivelul apelor pe Pământ va creşte cu un metru din cauza încălzirii globale, până la finalul secolului, arată un raport publicat astăzi, care avertizează că inundaţiile din zonele de coastă vor deveni fenomene obişnuite.

Comisia pentru Climă a Guvernului australian a întocmit un raport care demonstrează că suprafaţa Terrei va continua să se încălzească rapid şi că, fără îndoială, ultimul deceniu a bătut recordurile în ceea ce priveşte temperaturile ridicate.

Citeşte şi:
VIDEO Dezastru în Australia. Mai multe diguri s-au rupt din cauza inundaţiilor

Brisbane, un oraş-fantomă, devastat de inundaţii

Concluziile analizei, care sunt fundamentate pe studii ştiinţifice din întreaga lume, arată că emisiile de gaze generate de oameni prin industrie sunt, cel mai probabil, responsabile de încălzirea oceanelor şi de creşterea nivelului apelor pe Terra. "Avem informaţii concludente despre plăcile de gheaţă ale Groenlandei. Ştim că se reduc ca suprafaţă într-un ritm foarte accelerat", a declarat profesorul Will Steffen din cadrul Comisiei de cercetare, citat de AFP.

Raportul arată că doar o creştere cu jumătate de metru va spori frecvenţa fenomenelor naturale de tipul inundaţiilor masive. Dacă, în trecut, acestea se produceau o dată la o sută de ani, în viitor, ele vor deveni fenomene obişnuite cu frecvenţă anuală. Sydney şi Melbourne sunt printre cele mai expuse oraşe în faţa inundaţiilor. Steffen a precizat că incendiile, seceta şi cicloanele din ultimii ani, de pe teritoriul australian, sunt dovezi clare ale încălzirii globale şi că prevestesc dezastrele naturale ce vor urma.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite