Enel cere daune de 1,6 miliarde de euro de la Greenpeace

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Greenpeace Italia
Greenpeace Italia

Grupul italian de electricitate Enel cere daune în valoare de 1,6 miliarde de euro organizaţiei non-guvernamentale Greenpeace, pe motiv că protesteloe asociaţiei ecologiste au determinat scăderi ale producţiei de electricitate şi pagube la patru centrale care funcţionează pe bază de cărbuni şi unde au avut loc proteste ale activiştilor Greenpeace, scrie Financial Times.

Prin acest demers grupul italian afirmă clar că va promova extinderea capacităţilor de generare de energie pe bază de cărbune, în pofida opoziţiei la nivel local, notează cotidianul britanic.

Scrisoarea transmisă de Enel organizaţiei cuprinde detaliat daunele de 1,6 miliarde de euro pretinse pentru fapte începând din 2006, între care şi 1.365,75 de euro pentru curăţarea coşului unui furnal al centralei din Porto Tolle, pe care activiştii Greanpeace au scris cu vopsea mesajul "Fără carbon".


Directorul general al Greenpeace Italia, Giuseppe Onufrio, a afirmat că organizaţia va contesta pretenţiile transmise de Enel într-o scrisoare, în pofida unui avertisment din partea grupului cu măsuri în justiţie.

"Dacă Enel încearcă să ne intimideze pentru a ne reorienta activităţile de la schimbările climatice, prima prioritate pentru situaţia mediului la nivel mondial, fac o mare greşeală. Arderea cărbunilor este cea mai mare sursă individuală de emisii de dioxid de carbon, iar planurile Enel de a extinde folosirea acestui combustibil va accelera schimbările climatice", a spus Onufrio.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite