Fără carne în farfuriile nemţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile din Germania au recomandat populaţiei să renunţe la meniurile tradiţionale bogate în carne în favoarea unor diete mai uşoare, în stil mediteraneean, pentru a contribui, astfel,

Autorităţile din Germania au recomandat populaţiei să renunţe la meniurile tradiţionale bogate în carne în favoarea unor diete mai uşoare, în stil mediteraneean, pentru a contribui, astfel, la salvarea planetei, scrie cotidianul britanic „Telegraph”.

Bucătăria nemţească este renumită pentru faptul că se bazează în mare parte pe preparate din carne. Dintre statele Uniunii Europene, Germania consumă cea mai mare cantitate de carne.

Aproximtiv 40% din necesarul de calorii al nemţilor este asigurat din produse de origine animală, spre deosebire de italieni, pentru care numai un sfert din caloriile zilnice vin din carne.

Din acest motiv, Agenţia Federală de Mediu din Germania le-a cerut nemţilor să nu mai mănânce carne decât la ocazii speciale.

Aproximativ 20% din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră la nivel mondial sunt generate de producţia de carne, potrivit Organizaţiei pentru Alimentaţie şi Agricultură a Naţiunilor Unite.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite