Un canadian pune taxe pe pozele cu animale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca să salveze cât mai multe specii, Gregory Colbert a inventat aşa-numitul "copyright" pe imaginea animalelor. Un fotograf canadian a înfiinţat o organizaţie neguvernamentală numită

Ca să salveze cât mai multe specii, Gregory Colbert a inventat aşa-numitul "copyright" pe imaginea animalelor.

Un fotograf canadian a înfiinţat o organizaţie neguvernamentală numită "The Animal Copyright Foundation", prin care apără dreptul la imagine al animalelor. În plus, pentru a salva de la dispariţie multe dintre speciile aflate în pericol, Gregory Colbert a propus ca taxa pentru dreptul de a folosi imaginile animalelor să fie plătită de companiile care folosesc astfel de fotografii pentru propriile reclame.

Fotograful vrea ca firmele care îşi fac spoturi publicitare în care sunt folosite animale să plătească către fundaţie 1% din fiecare producţie. "Toţi oamenii primesc bani atunci când apar în spoturile publicitare. Cu animalele nu se întâmplă deloc aşa.

În fiecare an, companiile alocă sute de milioane dolari pentru reclamele lor, folosind diverse animale pentru atragerea clienţilor. Am observat că societăţile de asigurare folosesc vulturii, firmele de maşini folosesc caii sălbatici, dar niciuna dintre ele nu are grijă de animale", a spus Gregory Colbert.

Fotograful spune că taxele pentru folosirea animalelor în spoturile publicitare nu vor fi literă de lege, ci mai degrabă o recunoaştere oficială a unui sistem în care publicitarii aleg să contribuie la protejarea naturii.

Fotografiile, nelucrate digital

Colbert îşi propune ca în trei ani fondul de la asociaţia pentru drepturile animalelor să devină cel mai mare fond de mediu din lume. "Suntem cea mai bogată generaţie pentru că folosim multe dintre resursele naturale fără să mai punem ceva la loc", a declarat Colbert.

Până acum, Gregory Colbert a realizat un film premiat de mai multe ori în care e pusă în prim-plan relaţia oamenilor cu animalele. Fotograful spune că toate fotografiile sunt naturale, nelucrate deloc digital. În acest fel, Colbert vrea să surprindă relaţia pe care oamenii ar trebui să o aibă cu animalele.

Atlasul pentru secolului 21

Documentarea pentru film a demarat în urmă cu mai mulţi ani, când Colbert a început să călătorească în toată lumea pentru a surprinde animalele alături de oameni. "Când am început filmul <> (n.r. Cenuşă şi ninsoare), în 1992, mi-am propus să surprind relaţia dintre oameni şi animale din interior spre exterior", a declarat Gregory Colbert. El şi-a propus să redea cât mai multe specii de animale, astfel încât filmul să devină un soi de atlas al secolului 21.

13 ani de călătorii

Stilul său poetic de a reda imaginea i-a adus faimă printre iubitorii de natură. Specialiştii în imagine îl consideră pe Colbert unul dintre cei mai buni fotografi din lume de imagini din natură, care aproape că îi hipnotizează pe spectatori, determinându-le un sentiment de familiaritate cu animalele suprinse în fotografii.

De la premiera de la Veneţia, din 1992, filmul făcut de Colbert a atras peste un milion de spectatori din întreaga lume. În toate comentariile despre lucrările lui Colbert, criticii vorbesc în termeni dintre cei mai elogioşi despre imagini. Pentru succesul filmului, artistul a călătorit timp de 13 ani în toată lumea. A vizitat în special ţări precum Sri Lanka, Burma, Etiopia, Namibia, Tonga, insulele Azore, Egipt, India şi Antarctica.

Încântat de opera lui Gregory Colbert, arhitectul Shigeru Ban a construit o clădire specială pentru acesta, folosind 148 de containere din oţel, cele mai multe dintre acestea fiind roşii, albe şi albastre. Clădirea arată ca o catedrală şi e aşezată pe malul râului Hudson. Ea măsoară 57 de metri înălţime şi 67 de metri lărgime. În această clădire fotograful a expus un panou cu fotografii ce însumează 672 de metri lungime.

>> Lucrările lui Colbert sunt universale şi sacre. Redau o înţelepciune care vorbeşte prin timp. Imaginele redau un univers paralel cu al nostru, mult mai serios, de unde rezonează mirarea şi un sentiment de profund respect.
New York Times

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite