„Ziua Pământului“, sărbătorită în toată lumea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 4.000 de organizaţii neguvernamentale şi 700 de milioane de oameni din 170 de ţări sunt implicaţi în acţiuni de protejare a resurselor naturale ale planetei.  „Ziua Pământului” va fi sărbătorită mâine, pe tot Globul, prin diverse acţiuni ecologice.

„Ziua Pământului” a intrat în calendarul manifestărilor dedicate mediului înconjurător în anul 1970, datorită senatorului american Gaylord Nelson.

Acesta a vrut să tragă un semnal de alarmă faţă de faptul că, în acea perioadă, clasa politică arăta un vădit dezinteres faţă de mediu.

Astfel în urmă cu aproape 40 de ani peste 20 de milioane de americani au ieşit în stradă şi au demonstrat paşnic pentru conservarea resurselor naturale ale lumii.

Cu 20 de ani mai târziu, peste 200 de milioane de oameni din 141 de ţări au transformat „Ziua Pământului” într-o manifestaţie internaţională din dorinţa de a milita pentru protejarea resurselor naturale, a biosferei şi a sănătăţii oamenilor.

Bicicliştii protestează în filipine

În prezent există peste 4.000 de organizaţii neguvernamentale în 170 de ţări ale lumii ce promovează acţiuni de educare a populaţiei în spirit ecologic.

Ele contribuie astfel la conştientizarea responsabilităţii civice în domeniul protecţiei mediului.În România, companiile comerciale  au anunţat că vor începe să planteze copaci, dedicând aceste acţiuni sărbătoririi „Zilei Pământului“.

Tot cu această ocazie, 22 de deţinuţi din Penitenciarul din Tulcea au participat la o acţiune de igienizare a oraşului şi au strâns aproape cinci remorci cu deşeuri din zona Monumentului Independenţei şi a Cimitirului Eroilor.

Filipinezii au celebrat „Ziua Pământului“ cu trei zile mai devreme. Mii de oameni au ieşit pe străzi cu bicicletele, ca să atragă atenţia că, pentru a respira un aer mai curat, maşinile trebuie să stea mai mult în garaj.

Marşul bicicliştilor a avut loc la Manila, pe o distanţă de 50 de kilometri, iar cei 6.000 de participanţi au vrut să tragă un semnal de alarmă împotriva poluării.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite