Turbine eoliene montate pe stâlpii de electricitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proiectul premiat de revista americană „Metropolis“ elimină necesitatea construirii unei infrastructuri noi. Designerii francezi au conceput un proiect, denumit Wind-It, care presupune instalarea turbinelor eoliene pe stâlpii de electricitate.

Câştigătorul competiţiei de design „Next Generation” de anul acesta, lansată de revista americană Metropolis, este un proiect ce propune integrarea turbinelor eoliene pe stâlpii de electricitate existenţi deja, informează site-ul metropolismag.com.

Proiectul, denumit Wind-It, presupune amplasarea turbinelor pe stâlpii ce susţin cablurile electrice, eliminând astfel necesitatea construirii unei infrastructuri noi. Wind-It răspunde uneia dintre cele mai mari provocări ale dezvoltării energiei eoliene, şi anume aceea a amplasării turbinelor. Conceptul a fost gândit de designerii francezi Nicola Delon şi Julien Choppin şi de inginerul Raphael Ménard.

Proiectul Wind-It recomandă folosirea infrastructurii existente. De exemplu, cei peste 250.000 de kilometri de cabluri electrice din SUA ar putea fi utilizaţi pentru localizarea turbinelor. Astfel ar fi rezolvată problema conectării părţii de generare a electricităţii cu transmisia ei.

Mai multă energie eoliană

Autorii proiectului propun instalarea turbinelor eoliene pe stâlpii de electricitate existenţi sau, în cazul în care infrastructura este defectă sau de rezervă, construirea de noi stâlpi.

Proiectul vine la momentul potrivit pentru Franţa, care speră să-şi extindă capacitatea de a produce energie eoliană de până la cinci ori mai mult faţă de nivelul actual până în 2020. Energia eoliană este sursa de energie cu cea mai rapidă creştere în ultimii ani.

Majoritatea turbinelor produc energie peste 25% din timpul în care funcţionează, acest procent crescând iarna, când vânturile sunt mai puternice. Se crede că potenţialul tehnic mondial al energiei eoliene poate să asigure de cinci ori mai multă energie decât cea consumată acum.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite