Tigrii siberieni, răpuşi de o boală ciudată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O epidemie misterioasă ameninţă specia tigrului siberian cu dispariţia.

Boala le distruge felinelor abilitatea de a vâna şi le face mai periculoase pentru oameni, avertizează cotidianul „The Guardian". În urmă cu câteva săptămâni, autorităţile ruse au fost nevoite să omoare o tigroaică din estul îndepărtat al Rusiei. Felina avea zece ani, era cunoscută sub numele de Galya, şi a fost cel de-al patrulea animal din această specie doborât în ultimele zece luni.

Autorităţile pentru conservarea mediului şi protejarea animalelor au luat urma tigroaicei cu ajutorul unei zgarde cu semnal radio. Din informaţiile specialiştilor, tigroaica intrase în contact cu un mascul din aceeaşi specie, suspectat că ar avea misterioasa boală care-l împiedica să vâneze. „Este posibil să fim martorii unei epidemii în rândul populaţiei de tigrii siberieni", a declarat Dale Miquelle, directorul Societăţii pentru conservarea vieţii sălbatice din Rusia.

Cu câteva zile înainte să fie ucisă, tigroaica Galya şi-a abandonat puii abia născuţi şi s-a aventurat în oraşul Terney, în căutare de hrană. „Felina şi-a pierdut frica de oameni. În mod normal, tigrii siberieni nu se lasă niciodată observaţi", a explicat Miquelle. Rezultatele necropsiei au arătat că tractul digestiv al tigroaicei era gol. De la o greutate normală de 140 de kilograme, Galya ajunsese la numai 91 de kilograme.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite