Thomas Valone şi energia punctului zero

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vidul e plin de energie, spune fizicianul şi îndeamnă cercetătorii să folosească acest concept În ultima vreme, specialiştii caută soluţii prietenoase cu mediul la criza de combustili

Vidul e plin de energie, spune fizicianul şi îndeamnă cercetătorii să folosească acest concept

În ultima vreme, specialiştii caută soluţii prietenoase cu mediul la criza de combustili fosili prognozată pentru următorii ani. Una din aceste soluţii ecologice este implementarea unor noi surse de energie, bazate pe extragerea acesteia din straturile subatomice.

La baza noilor surse energetice stau descoperirile din fizica cuantică şi cea relativistă, potrivit cărora sursa primară de energie e vidul cuantic, adică radiaţia 0 grade Kelvin (zero point energy) sau continuumul spaţio-temporal.

Cu toate că "zero point energy" ar putea schimba viitorul lumii, foarte puţini fizicieni sau ingineri participă pe plan mondial la proiecte de dezvoltare energetică cu ajutorul acestui tip de energie. În general, oamenii de ştiinţă nu iau în serios faptul că energia punctului zero poate fi o sursă serioasă de energie, care să poată fi dezvoltată.

Americanul Thomas Valone e unul din puţinii ingineri fizicieni şi consultanţi de mediu care au analizat îndeaproape modalităţile prin care acest tip de energie poate înlocui în viitor resursele actuale pentru producerea energiei.

Vacuumul conţine multă energie

Profesorul Valone spune că teoria potrivit căreia vacuumul era gol nu mai stă în picioare, deoarece s-a demonstrat că el conţine de fapt o cantitate mare de energie. Valone consideră că, în cazul în care toate resursele de energie sunt anihilate, iar zona respectivă se apropie de "punctul zero de energie", tot mai există energie utilizabilă din abundenţă.

Cercetătorul spune că aşa se explică de ce heliul stă în stare lichidă chiar şi la câteva fracţiuni dintr-un grad Kelvin. În opinia lui Valone, gravitaţia şi energia sunt efectele "energiei punctului zero".

Efectul Casimir

Unul din punctele tari ale cercetătorului Valone este demonstraţia prin care foloseşte "efectul Casimir" pentru obţinerea "energiei punctului zero".

Efectul Casimir poartă numele fizicianului olandez care, în 1948, a încercat să imagineze ce ar trebui să se întâmple dacă există cu adevărat o energie a vidului. Astfel, fizicianul a obţinut un rezultat surprinzător, potrivit căruia, dacă plasăm în vid două plăci conductoare, neîncărcate electric, atunci între ele se va produce o forţă de atracţie.

Fizicienii exemplifică efectul Casimir prin legarea a două blocuri de lemn printr-o coardă elastică, netensionată, dar bine întinsă. Atunci când coarda vibrează, între cele două plăci va apărea o forţă de legătură. La fel se întâmplă şi cu metalul.

Nanotehnologia, folosită pentru captarea energiei

Valone spune că atracţia dintre blocurile neîncărcate electric poate veni de la energia punctului zero. Aici, fizicianul explică faptul că acest tip de energie nu e conservat şi nu i se pot aplica legile normale ale conservării energiei.

Valone a demonstrat că, uneori, forţa Casimir e de respingere, din cauza condiţiilor termice şi magnetice. În unele cazuri, forţa îşi schimbă mişcarea odată cu creşterea temperaturii. Aceasta ajută la manipularea şi controlul energiei punctului zero.

Valone arată că energia de la punctul zero poate fi folosită prin nanotehnologie. El mai spune că densitatea spectrală pentru energia punctului zero e de fapt a doua lege a radiaţiei, dată de fizicianul Plank.

Maşini cu gradient magnetic

Valone vrea să-i convingă pe colegii săi cercetători să realizeze experimente în privinţa energiei punctului zero pentru a găsi noi soluţii în privinţa surselor de energie. În opinia lui, magneţii permanenţi pot fi o sursă inepuizabilă de energie pentru viitor. Gradientul magnetic e o sursă potenţială de energie, la fel ca şi alte gradiente dependente de energie.

Valone dă ca exemple gradientul termic din pompele pentru căldură, gradientul voltaic şi cel hidroelectric, pentru fabricile de mare putere. "Până acum, noi nu am inventat nicio maşină cu gradient magnetic, care să meargă continuu. Avem aici exemplul cercetătorilor ruşi Roschin şi Godin, care au realizat un motor complex cu multirotor", declară Thomas Valone.

Cercetătorul aduce argumentul că rotaţia şi mişcarea orbitală a unui electron sunt aproape la fel ca starea energiei nucleare, care include, de asemenea, mişcare de rotaţie. Toate acestea, explică Valone, au legătură cu energia punctului zero prin faptul că atomul însuşi derivă din câmpul acestui tip de energie.

Valone conchide că, prin înţelegerea energiei punctului zero, putem demonstra toate stările atomului, inclusiv mişcarea electronului. Câmpul magnetic al unui magnet permanent, total dependent de mişcarea electronilor, e susţinut de vacuumul câmpului energiei punctului zero.

"De aceea, atunci când motoarele dependente de magneţii permanenţi vor fi comercializate, nu va mai fi un mister de unde vine energia", a declarat Valone. El a mai spus că ceea ce oamenii de ştiinţă numesc vacuum fizic al spaţiului vibrează şi are fluctuaţii, iar aceste vibraţii şi fluctuaţii sunt tocmai esenţa energiei punctului zero.

Pentru mine, energia punctului zero e cheia către rezolvarea crizei energetice. Nu numai că am demonstrat că răsucirea protonilor derivă dintr-un câmp de vacuum, dar atomul însuşi derivă din câmpul energiei punctului zero.
Thomas Valone
fizician

Thomas Valone , Curriculum vitae

Thomas Valone e inginer fizician, fiind cunoscut în toată lumea pentru articolele şi cărţile despre energia punctului zero.

1976-1980 - cercetător la Departamentul de Dezvoltare Scott Aviation

1981-1986 - instructor la Colegiul Erie

1987-1990 - inginer la "Integrity Research Corporation", Buffalo

1996-1999 - examinator la "US Patent&Trademark Office", Crystal City

1999-prezent - preşedinte al "Integrity Research Institute", Washington

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite