VIDEO Ţestoasele, victimele pescarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţestoasele trebuie să ajungă la suprafaţă pentru a respira
Ţestoasele trebuie să ajungă la suprafaţă pentru a respira

Milioane de broaşte ţestoase au fost ucise în ultimele două decenii prin blocarea în uneltele de pescuit, conform unui sondaj efectuat la nivel mondial, citat de BBC.

Descris ca fiind prima sinteză globală a datelor existente, studiul a descoperit în special ratele ridicate de „captură accidentală" în Marea Mediterană şi în Pacificul de Est.

„Santinelele" oceanelor

Şase din şapte tipuri de broaşte ţestoase de mare se află pe lista celor pe cale de dispariţie. Cercetătorii cer utilizarea unui număr mult mai mare de unelte de pescuit sigure pentru ţestoase. Acestea includ cârligele circulare, mai degrabă decât cunoscutele cârlige în formă de „J", şi trape care să le permită ţestoaselor să scape din plasele de pescuit.

Broaştele ţestoase trebuie să ajungă la suprafaţă pentru a respira, iar dacă sunt prinse într-o plasă sau într-un cârlig de pescuit se îneacă. Bryan Wallace, şeful cercetătorilor, a declarat că starea în care se află ţestoasele arată, de fapt, starea în care sunt oceanele. „Ţestoasele marine sunt speciile santinelă a modului în care funcţionează oceanele", spune acesta.

„Impactul pe care activităţile umane îl au asupra lor ne dă o idee cu privire la modul în care aceste activităţi afectează oceanele, de care depind miliarde de oameni din întreaga lume", adaugă el.

În perioada 1990-2008, mai mult de 85.000 de broaşte ţestoase au fost prinse în unelte de pescuit.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite