Telefon mobil din sticle de plastic reciclate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Motorola a lansat pe piaţă primul celular fabricat din peturi reciclate. Reprezentanţii companiei au anunţat că noul telefon mobil este primul din lume fabricat complet ecologic.

Învelişul din plastic al telefonului MOTO W233 Renew este fabricat din sticle de apă din plastic reciclate, informează Evnvironmental News Network. Mai mult, aparatul este reciclabil integral.

Noul model a fost prezentat de către reprezentanţii Motorola la Consumer Electronic Show (CES) de la Las Vegas. Compania încearcă astfel să răspundă grijilor manifestate faţă de poluarea mediului de către un număr tot mai mare de utilizatori, potrivit Agenţiei France­ Press.

Ambalaj din carton şi hârtie reciclate

Reprezentanţii Motorola, care a pierdut din cota sa de piaţă pentru că nu a ştiut să exploateze succesul avut de receptorul Razr, lansat în 2005, au explicat şi că emisiile de carbon necesare fabricării, distribuţiei şi funcţionării telefonului sunt compensate.

Astfel, în prezent, compania investeşte în energii regenerabile şi în activităţi de reîmpădurire.Grija faţă de mediu este reflectată şi de ambalajul celularului.

Telefonul mobil este realizat din carton şi hârtie reciclate, în timp ce un plic timbrat inclus facilitează trimiterea prin poştă a unui telefon mobil vechi, în vederea reciclării.

În Statele Unite, telefonul Motorola MOTO W233 Renew va fi disponibil în reţeaua T-Mobile, până la sfârşitul anului 2009.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite