Suntem codaşi la colectarea deşeurilor electrice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii nu se înghesuie să scape de vechiturile electronice din casă, motiv pentru care nu ne îndeplinim norma europeană de 4 kg/an/locuitor.

Ministrul Mediului a spus ieri că prin toate campaniile naţionale de colectare a deşeurilor electronice de până acum nu s-a reuşit decât strângerea a 1,5 kg/an/locuitor. România stă prost şi la absorbţia fondurilor europene pentru managementul deşeurilor: din 1,3 miliarde de euro au fost luaţi efectiv 120 de milioane de euro.

De ieri, Capitala are un centru permanent pentru colectarea deşeurilor electrice, pe Şoseaua Odăii nr. 367. Toţi cei care vor să scape de electronicele vechi fie vor merge direct aici, fie se vor programa pe site-ul www.alungafantomele.ro sau www.environ.ro, iar o echipă va veni să le ridice. O altă variantă este apelul la numărul 031.831.3333.

Campanie în toată ţara

Colectarea deşeurilor are loc în cadrul campaniei „Alungă fantomele electronicelor vechi", care se va desfăşura până la 25 iulie în toate cele şase sectoare. Campania are loc la nivel naţional, iar în ţară există alte 15 localităţi în care se primesc zilnic aparatele vechi. Sediile se găsesc pe site‑ul Asociaţiei Environ. La sfârşitul săptămânii va începe o altă campanie de strângere de deşeuri electrice în localităţile Măgurele, Clinceni şi 1 Decembrie. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite