Studenţii britanici refuză apa îmbuteliată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii de la Universitatea Leeds nu vor mai consuma apă din sticle de plastic. Peste 200.000 de sticle de apă sunt vândute în fiecare an în cafenelele, barurile şi magazinele din campusurile studenţeşti.

Un referendum organizat în cadrul Univeristăţii Leeds, din Marea Britanie, arată că studenţii nu mai doresc să consume apă îmbuteliată, scrie cotidianul „The Guardian”.

Aceştia au cerut ca, din anul 2010, apa la sticlă de plastic să nu mai fie comercializată în cafenelele, barurile şi magazinele din campusurile universitare. Interzicerea comercializării apei îmbuteliate în campusuri va duce la pierderea profitului anual în valoare de 32.000 de lire sterline, având în vedere faptul că, în fiecare an, magazinele din campusuri vând aproximativ 200.000 de sticle de apă.

5% din băuturile vândute

La nivel naţional, vânzările de apă îmbuteliată au crescut în ultimii zece ani, ajungând la 5% din totalul băuturilor vândute. „Studenţii au dovedit că pun protecţia mediului mai presus de profit”, a declarat Tom Salmon, de la Universitatea Leeds.

Decizia studenţilor privind apa îmbuteliată vine după o măsură similară, adoptată în 2007. De atunci, în magazinele campusurilor pungile de plastic au fost înlocuite cu ambalaje biodegradabile.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite