Statele Unite îşi construiesc ambasadă „eco“ la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Statele Unite îşi construiesc ambasadă „eco“ la Bucureşti
Statele Unite îşi construiesc ambasadă „eco“ la Bucureşti

Proiectul clădirii pune accent pe eficientizarea consumului de apă, optimizarea consumului energetic şi crearea de spaţii verzi.

Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti a inaugurat, ieri, lucrările la noul sediu, scrie Mediafax. Viitoarea reşedinţă a reprezentanţei diplomatice va fi situată pe un teren de 40.000 de metri pătraţi, într-un ansamblu rezidenţial situat lângă pădurea Tunari, termenul de finalizare a construcţiei fiind jumătatea anului 2011.

Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti, Jeri Guthrie-Corn, a spus că acest proiect dovedeşte grija oficialilor americani pentru mediu. „Pentru că Guvernul SUA este dedicat conservării mediului înconjurător, sediul ambasadei va fi unul «verde». Proiectarea clădirilor pune accent pe implementarea unor tehnologii inovatoare precum eficientizarea consumului de apă, optimizarea consumului energetic şi crearea de spaţii deschise şi de spaţii verzi pentru reducerea suprafeţelor generatoare de căldură“, a declarat oficialul american.

Apa de ploaie va fi colectată, depozitată şi folosită pentru irigaţie. Parcarea clădirii va fi construită pe două niveluri, pentru a se economi si spaţiu, iar 60% din suprafaţa totală de patru hectare va fi zonă verde, pe care vor fi plantaţi aproximativ 250 de pomi. Primul dintre aceştia a fost plantat simbolic de Jeri Guthrie-Corn şi Bogdan Aurescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe.

Jeri Guthrie-Corn a spus că „va fi încurajat transportul public“ până la ambasadă tot în scopuri ecologice. „Vom încuraja oamenii să nu circule cu o singură persoană în maşină. Vom discuta şi cu oficialii locali pentru a încuraja extinderea transportului public, să vedem ce planuri au ei. Oraşul creşte în această direcţie, deci cu siguranţă va fi dezvoltat transportul public“, a spus Jeri Guthrie-Corn.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite