Spaţiile verzi urbane, esenţiale pentru păsările migratoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până şi cel mai mic spaţiu verde dintr-o zonă urbană se poate dovedi un loc perfect de popas pentru păsările migratoare.

La această concluzie au ajuns cercetătorii de la Universitatea din Ohio, Statele Unite ale Americii, notează theecologist.org.

Potrivit specialiştilor, păsările migratoare găsesc cu greu hrană şi un loc în care să se adăpostească atunci când tranzitează oraşele intens populate. Iar acest fapt le poate fi fatal. Oamenii de ştiinţă din SUA au monitorizat mai multe specii care migrează anual spre Canada şi au constatat că păsările pe care le-au analizat s-au oprit pentru o perioadă de câteva zile în mici zone împădurite din oraşe, unde au reuşit să găsească hrană.

„Chiar dacă spaţiile nu erau foarte mari, aceste păsări migratoare au reuşit să se descurce, găsind atât ce să mănânce, cât şi unde să se adăpostească pentru a putea porni apoi din nou la drum", a declarat profesorul Stephen Matthews, autor al studiului.

Cercetătorii au explicat că, în aceste condiţii, chiar şi tufişurile din oraşele aglomerate se pot dovedi utile. Drept urmare, oamenii de ştiinţă îi îndeamnă pe edilii oraşelor cu un număr mare de locuitori să ia măsuri pentru a menţine spaţiile verzi, dar şi pentru a pune la punct noi astfel de zone.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite