Scurgere de acid clorhidric la Simeria

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pereţii unui vagon-cisternă încărcat cu 53.000 de litri de acid clorhidric s-au fisurat, iar 100 de litri din substanţa deosebit de toxică şi corozivă s-au scurs şi s-au infiltrat în pământ, în Depoul Simeria. Scurgerea din vagonul-cisternă, care venea de la Râmnicu Vâlcea şi ar fi trebuit să se îndrepte spre Târgu Mureş, a fost observată şi anunţată la 112, azi-noapte, la ora 01.30 de către un angajat al Depoului.

Un echipaj de pompieri de la Detaşamentul din Deva şi membrii serviciului voluntar pentru situaţii de urgenţă din Simeria au ajuns în câteva minute la locul indicat. Vagonul a fost garat pe o linie specială, iar pompierii au izolat zona şi au restricţionat accesul persoanelor neautorizate.

Pentru stoparea infiltraţiilor în sol a substanţei echipele de intervenţie, au format un strat de nisip, conform procedurilor. În plus, a fost îndepărtată orice sursă de aprindere (foc, scântei sau flacără). Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenă Hunedoara, Anemona Doda, susţine că scurgerea substanţei nu reprezintă un pericol pentru populaţie, pentru că vagonul a fost izolat, iar cea mai apropiată locuinţă fiind la o depărtare de câteva sute de metri. Pompierii au ieşit din dispozitiv după aproape 6 ore.

Avaria a fost remediată de specialiştii de la Râmnicu-Vâlcea, iar vagonul cisternă şi-a reluat drumul spre termocentrala Mintia, cea mai apropiată unitate, care deţine instalaţii de descărcare, în siguranţă, a conţinutului. Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenă Hunedoara adaugă că fisura apărută în pereţii vagonului a fost de mărimea unui creion, iar specialişti de la Combinatul Chimic din Râmnicu Vâlcea urmează să stabilească, exact, ce anume a cauzat apariţia acesteia.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite