Sătenii din Frăteşti, exasperaţi de gunoaiele din judeţul Giurgiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O mie de localnici vor boicota europarlamentarele, dacă va fi construit noul depozit de deşeuri. Cetăţenii comunei Frăteşti din judeţul Giurgiu nu vor groapă ecologică pentru că sunt convinşi că gunoaiele le strică pânza freatică.

Scandalul gropii de gunoi de la Frăteşti, judeţul Giurgiu, continuă. Dacă în toamna anului trecut numărul celor care au ieşit în mijlocul comunei să protesteze faţă de amplasarea gropii ecologice se ridica la o sută, zilele acestea o mie de oameni din Frăteşti ameninţă cu boicotarea alegerilor europarlamentare, în cazul în care Consiliul Judeţean Giurgiu nu-şi revizuieşte planurile.

Protestatarii susţin că depozitul ecologic ce va fi amplasat la doi kilometri de comuna lor va afecta pânza freatică şi cer autorităţilor să mute groapa la 20 de kilometri de comună, informează „NewsIn“.

„Ei zic că vor face un depozit ecologic, dar noi ştim că vor fi doar munţi de gunoaie”, susţine unul dintre săteni care a participat şi la protestele din 2008, ce au avut loc chiar în perioada alegerilor parlamentare.

Sătenii vor să mute groapa la Padina

Depozitul ecologic de la Giurgiu ar urma să fie amenajat pe şoseaua Giurgiu-Ghimpaţi, la kilometrul 14, la aproximativ doi kilometri de comuna Frăteşti. Legislaţia europeană prevede ca un depozit ecologic să fie amplasat la cel puţin un kilometru distanţă de orice localitate, iar cel din Giurgiu, din acest punct de vedere, respectă prevederile legislative.

Suprafaţa depozitului va fi de 16,44 de hectare, iar banii vor veni de la Bruxelles. Nemulţumirea oamenilor vine mai ales din faptul, după cum susţin ei, că pământul pe care urmează să fie amplasată groapa este foarte productiv şi, din această cauză, infestarea pânzei freatice se poate produce mai lesne. Ei propun autorităţilor un teren lângă localitatea Padina şi susţin că acolo pământul este sărăcăcios şi numai bun pentru construirea depozitului ecologic. 

Legalitate

Legislaţia europeană prevede ca un depozit ecologic să fie amplasat la cel puţin un kilometru distanţă faţă de orice localitate.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite