Remorci transparente pentru transportul deşeurilor reciclabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru ca populaţia să-şi recapete încrederea în sistemul de colectare selectivă, societatea de salubritate din sectorul 6 al Capitalei va transporta cu remorci transparente deşeurile adunate în tomberoanele colorate

Bucureştenii şi-au pierdut încetul cu încetul încrederea în sistemul de colectare selectivă deoarece au observat în mai multe rânduri că operatorul de salubritate descărca în maşinile de transport toate deşeurile laolaltă. Deşi depozitate diferenţiat, salubriştii încărcau în aceeaşi remorcă maculatura, sticlele şi peturile goale şi le duceau către staţia de sortare, unde urma un alt proces de sortare.

În Sectorul 6 al Capitalei însă, operatorul de salubritate a încercat să facă un pas înainte pentru ca populaţia să-şi recapete încrederea în acest sistem de colectare. Astfel, Urban şi Eco-Rom Ambalaje au început un program-pilot care prevede operarea punctelor de colectare exclusiv cu ajutorul unor maşini cu remorcă transparentă, astfel încât cetăţeanul să poată vedea tipul materialului colectat. „Ne dorim ca cetăţenii să capete încredere că deşeurile reciclabile sunt valorificate şi colectarea selectivă pe care o fac are rezultate“, a declarat Cristian Poteraş, primarul sectorului 6.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite