VIDEO Pui de urs polar, salvat de pe un câmp petrolifer

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un pui de urs polar orfan a fost salvat vineri de pe un câmp petrolifer din Anchorage şi dus la ZOO Alaska, scrie The Huffington Post.

Puiul, o femelă de patru luni, va rămâne doar temporar la grădina zoologică din Alaska pentru că nu există facilităţi pentru a-l adăposti permanent. Grădina găzduieşte în prezent doi urşi polari şi alţi patru de alt tip, toţi adulţi.

Vezi aici imagini video cu puiul de urs.

Puiul a fost capturat de pe un câmp petrolifer şi este hrănit cu un lapte special care îi suplineşte nevoile sale nutriţionale, a afirmat managerul Grădinii Zoologice.

"Iniţial, tremura de frică, dar acum s-a liniştit", a spus un oficial de la serviciul pentru mamifere marine din Alaska.

Ursuleţul a fost interceptat în urmă cu şapte sâptămâni când a ieşit dintr-o peşteră împreună cu mama şi cu un frate. Cercetătorii americani de la U.S. Geological Survey i-au capturat pentru un scurt timp în care i-au pus mamei urs un emiţător radio. Din păcate, emiţătorul a alunecat de la gâtul ursoaicei după câteva zile.

Puiul femelă a fost reperat din nou joi, dar era însă singur. Nu se cunoaşte de când a fost despărţit de mama sa. În prezent, nu se ştie ce s-a întâmplat cu mama şi cu celălalt pui de urs. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite