Protan, închisă până în mai 2009

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unitatea de ecarisaj de la Popeşti-Leordeni va fi închisă timp de o jumătate de an pentru că nu a construit staţia de epurare a apelor. Protan trebuie să finalizeze staţia de epurare până în mai anul viitor, în caz contrar riscând închiderea definitivă a fabricii.

Singura unitate de ecarisaj care deserveşte Capitala şi zonele din jur nu va mai funcţiona în următoarele şase luni.

Decizia a fost luată de Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Bucureşti, după ce, împreună cu Garda de Mediu, a constatat că Protan nu a finalizat lucrările staţiei de epurare a apelor, care trebuia pusă în funcţiune la sfârşitul lunii septembrie a acestui an.

În replică, reprezentanţii Protan spun că nu au primit nicio înştiinţare în acest sens, astfel încât continuarea activităţii este perfect legală.

Mai mult, compania consideră decizia ARPM nejustificată, întrucât a cerut amânarea termenului de finalizare a staţiei de epurare. „Am solicitat amânarea până în 2010 a termenului pentru realizarea staţiei de epurare.

Pe de o parte, pentru că am investit mai repede decât era prevăzut în modernizarea instalaţiei de neutralizare, cea care este responsabilă de mirosul emanat în zonă, şi, pe de altă parte, pentru că această nouă instalaţie necesită o staţie de epurare cu o altă capacitate şi altă tehnologie decât cele prevăzute în programul iniţial de etapizare”, spun cei de la Protan.

Cerere respinsă

Solicitarea Protan, adresată Administraţiei Naţionale Apele Române (ANAR), a fost respinsă însă de autorităţi.

„Reprezentanţii ANAR şi cei ARPM au decis în Comisia de Analiză Tehnică să respingă această solicitare, care a venit cu foarte puţin timp înainte de sfârşitul lunii septembrie”, declară cei de la Apele Române.

În consecinţă, imediat după ce decizia ARPM va ajunge la Protan, compania va trebui să prezinte un plan de închidere a instalaţiei pentru suspendarea activităţii până în mai 2009. Tot până în mai, unitatea de la Popeşti-Leordeni va trebui să aibă staţie de epurare a apelor, în caz contrar riscând închiderea definitivă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite