Prinţul Charles vrea să ne salveze pădurile din Transilvania

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prinţul Charles, într-o vizită în Transilvania, la Bontida
Prinţul Charles, într-o vizită în Transilvania, la Bontida

Prinţul Charles al Marii Britanii, care se declară descendentul  voievodului  Vlad Ţepeş,  a lansat o campanie de protejare a pădurilor din Transilvania

Prinţul Charles s-a îndrăgostit de pădurile Transilvaniei, ultimul mare ţinut  sălbatic din Europa. Moştenitorul tronului britanic se teme că dezvoltarea economică rapidă a României va periclita codrii din Munţii Carpaţi. "Oamenii vor spune: «Încerci să conservi lucrurile în aspic, încerci să te opui progresului». Însă ar fi trebuit să ne fi învăţat până acum lecţia din toate acele lucruri care au mers prost în trecut, din cauza abordării agroindustriale", a spus prinţul Charles, citat de cotidianul Daily Mail, referindu-se la experienţa din propria ţară. Marea Britanieare o istorie tristă a defrişărilor necontrolate de la începutul secolului 20.

Prinţul  promovează Transilvania şi în documentarul "Wild Carpathia", care va fi difuzat în 30 octombrie pe postul britanic Travel Channel, anunţă Mediafax. Documentarul prezintă unele dintre cele mai frumoase zone din Munţii Carpaţi, potrivit unui teaser postat la începutul acestei luni pe site-ul postului de televiziune.Transilvania este prezentată, în teaserul respectiv, ca fiind "un loc al mitului şi legendei" unde "urletul lupilor îţi dă fiori în aerul răcoros al nopţii".

Moştenitorul tronului britanii şi-a cumpărat până acum mai multe proprietăţi în Transilvania. Printre ultimele achiziţii se află o casă veche de 150 de ani, cu cinci dormitoare, pe Valea Zălanului, lângă Sfântu Gheorghe.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite