Poluarea aerului naşte monştri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un copil cu malformaţii se naşte la fiecare 30 de secunde în China, din cauza poluării care afectează în special zonele carbonifere ale ţării, potrivit cotidianului „China Daily“, citat de

Un copil cu malformaţii se naşte la fiecare 30 de secunde în China, din cauza poluării care afectează în special zonele carbonifere ale ţării, potrivit cotidianului „China Daily“, citat de AFP.

Astfel, în China se nasc anual 1,1 milioane de copii cu o anomalie fizică, ceea ce reprezintă 7% din naşterile raportate în China, ţară cu cea mai numeroasă populaţie din lume.

„Numărul bebeluşilor cu malformaţii la naştere creşte în mod constant, atât în zonele urbane, cât şi în cele rurale“, a spus Jiang Fan, expert în cadrul Comisiei chineze pentru Planificare Familială, citat de „China Daily“.

Cotidianul mai scrie că cei mai mulţi copii cu anomalii fizice se nasc în provincia Shanxi din nord, acolo unde aerul este foarte poluat din cauza industriei de extragere a cărbunelui şi a uzinelor chimice care elimină o cantitate foarte mare de emisii toxice în atmosferă.

„Incidenţa malformaţiilor la naştere este cauzată de poluarea mediului, mai ales în cele mai mari opt zone carbonifere ale ţării“, a spus An Huanxiao, directorul agenţiei de planning familial din provincia Shanxi.

Corespondenţii ziarului precizau că acesta este costul uman pe care China trebuie să-l plătească pentru dezvoltarea economică galopantă.

Fenomen cu efecte pe termen lung

Pentru Pan Jianping, profesor la Centrul de cercetare pentru sănătatea copilului şi femeii de la Universitatea Xi’an Jiaotong, acest fenomen va avea, pe termen lung, „un impact asupra dezvoltării economice şi a calităţii vieţii“.

Potrivit lui Hu Yali, profesor la un spital afiliat Universităţii de la Nankin, factorii ce explică defectele din naştere sunt foarte complecşi: 10% sunt provocate de poluare, 25-30% prin factori genetici, iar restul - de combinaţia celor două.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite