Plângere penală împotriva fabricii de zgomote

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Garda de Mediu solicită cercetarea penală a administratorului fabricii care îi asurzeşte pe locuitorii cartierului 23 August. Proprietarul fabricii nu s-a conformat deciziei de suspendare a activităţii desfăşurate ilegal.

După ce Garda de Mediu a aplicat două amenzi a câte 50.000 de lei şi a decis închiderea fabricii care funcţionează fără autorizaţie de mediu, „producţia” de sticlă dintre blocuri face acum obiectul unei plângeri penale. „Am mers în control acolo şi am constatat că nu sistaseră activitatea.

Le-am aplicat o altă amendă de 50.000 de lei, pentru nerespectarea deciziei de suspendare a activităţii şi vom depune o plângere penală. Există o şansă acum ca această fabrică să se închidă, pentru că de noi nu au ascultat în ciuda celor două amenzi de valoare mare pe care le-am aplicat acolo”, a declarat comisarul-şef al Gărzii de Mediu Gorj, Ovidiu Ilie.

Potrivit acestuia, administratorul fabricii riscă o pedeapsă de la doi la şapte ani de închisoare pentru nerespectarea normelor de mediu.

Poluare fonică

Fabrica funcţionează din luna iunie a acestui an, în cartierul 23 August din Târgu Jiu, într-o hală acoperită cu tablă. Locuitorii din zonă au reclamat în mai multe rânduri poluarea fonică şi condiţiile improprii de funcţionare. „Este asurzitor zgomotul, mai ales noaptea. Avem şi noi copii, avem nevoie să ne odihnim şi nu putem“, a povestit Ion Preotesescu, care locuieşte în vecinătatea fabricii.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite