„Pâinea de fiţe”, preferată produselor ecologice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Federaţiei Naţionale de Agricultură Ecologică, Ion Toncea, ne-a spus că, în Capitală, Naturalia reprezintă singurul producător de pâine bio, certificat de mai multe organisme

Preşedintele Federaţiei Naţionale de Agricultură Ecologică, Ion Toncea, ne-a spus că, în Capitală, Naturalia reprezintă singurul producător de pâine bio, certificat de mai multe organisme internaţionale şi naţionale. “Am remarcat şi tineri şi pensionari interesaţi să achiziţioneze pâine ecologică, care nu păreau neapărat înstăriţi. Eu bag mâna în foc pentru produsele Naturalia, sunt sută la sută naturale”, spune Toncea.

Directorul Naturalia, Pavel Chirilă, ne mărturiseşte însă că este nemulţumit de vânzările slabe ale pâinii ecologice. “Oamenii nu sunt încă familiarizati cu conceptul de «produse bio», astfel încât afacerea nu e foarte profitabilă. Clienţii noştri sunt  deocamdată cei care au avut de suferit de pe urma tratamentelor cu medicamente chimice agresive şi, în consecinţă, au convingeri naturiste şi cunosc avantajele unei alimentaţii sănătoase.”

Doar 3 lei costă pâinea sută la sută integrală comercializată de Naturalia, aproape dublu faţă de o franzelă albă normală, însă cu circa 20 de lei mai ieftină decât o pâine “premium” din rafturile supermarketurilor. Grâul întrebuinţat la fabricarea pâinii bio provine de pe un teren netratat chimic, apa folosită este filtrată conform celor mai bune standarde, iar E-urile nu sunt sub nicio formă pe lista de ingrediente.

“Sunt surprins de faptul că Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei nu au făcut apel la Naturalia pentru cornurile furnizate şcolilor. Copiii au nevoie de o alimentaţie sănătoasă, dar se pare că şi pentru autorităţi, preţul mai mare al produselor ecologice a fost o piedică...”, a mai precizat Toncea.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite