Obama pledează pentru mediu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Politicile de mediu promovate până acum de Casa Albă au fost date peste cap de noul preşedinte al Americii, Barack Obama, care a anunţat oficial  că se distanţează de predecesorul său,

Politicile de mediu promovate până acum de Casa Albă au fost date peste cap de noul preşedinte al Americii, Barack Obama, care a anunţat oficial  că se distanţează de predecesorul său, George W. Bush, informează France Press.

Obama s-a angajat să fie lider mondial al luptei împotriva încălzirii globale şi a cerut formarea unei coaliţii internaţionale din care să facă parte în special China şi India.

În conformitate cu programul său electoral, Obama a cerut Agenţiei de Protecţie a Mediului (EPA) să reexamineze de urgenţă interdicţia făcută de Bush Statelor Unite de a impune măsuri de reducere a gazelor cu efect de seră în sectorul automobilelor.

Fonduri mari pentru mediu

Astfel, prima măsură de mediu va fi reducerea normelor de poluare pentru autovehicule, lege care va intra în vigoare din 2011 şi care are ca scop diminuarea consumului mediu de combustibil al autovehiculelor la 6,75 litri la suta de kilometri.

Obama a cerut Congresului să adopte un plan economic de 825 de miliarde dolari, care include 90 de miliarde dolari destinaţi cheltuielilor pentru energia verde.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite