Nemirschi şi Nica, moaşe pentru Poliţia Deltei Dunării

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Mediului şi cel al Internelor anunţă apariţia „rangerilor“ de Dunăre.Opt instituţii se ocupă în prezent de combaterea pescuitului ilegal din Delta Dunării.

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a anunţat, la sfârşitul săptămânii trecute, că intenţionează să autorizeze o singură instituţie care să se ocupe de combaterea braconajului pe teritoriul rezervaţiei.

„În prezent, sunt multe entităţi care se ocupă de supraveghere în Deltă şi atunci când sunt mulţi, nimeni nu se ocupă cum trebuie. Intenţionez să creez o singură entitate care să exercite controlul în Deltă, un fel de rangers“, a spus Nemirschi.

Tot zilele trecute, şi ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, a afirmat că Poliţia Deltei Dunării va deveni operaţională în cursul acestei săptămâni, ca entitate subordonată Inspectoratului General al Poliţiei Române.

„Nu va fi subordonată nici Inspectoratului Judeţean de Poliţie Tulcea, nici Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, ci direct şefului ­Inspectoratului General al Poliţiei Române“, a spus Nica, citat de Agerpres. Poliţia Deltei funcţionează în prezent ca serviciu în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Tulcea.

Ambarcaţiuni şi echipamente speciale

Dan Nica a spus că, în prima fază, noua structură va cuprinde 100 de persoane din Poliţia Română şi Poliţia de Frontieră, cu amplasamente pe fiecare braţ al Deltei Dunării, Chilia, Sulina şi Sfântu Gheorghe, care vor fi dotate cu 15 ambarcaţiuni rapide şi cu echipamente de depistare pe timp de noapte.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Mediului, Dragoş Năcuţă, intenţia ministrului de Interne de a reforma actuala Poliţie a Deltei nu intră în contradicţie cu planurile lui Nemirschi.

„Ministrul a avut o discuţie cu vicepremierul şi reorganizarea Poliţiei Deltei este o acţiune premergătoare pentru înfiinţarea unei singure instituţii anti-braconaj, instituţie care să fie subordonată Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării“, ne-a explicat Năcuţă.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite