Monştrii ecologici din comunitate au fost prinşi în poze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Câştigătorii concursului „Vreau o Românie mai curată!", desfăşurat în perioada 21 aprilie - 12 iulie 2010, au fost premiaţi aseară, în cadrul unei gale.

Concursul, care a avut ca temă „Monştrii din comunitatea ta", a promovat principiile protecţiei mediului şi ale revalorificării resurselor. Din cele peste 300 de materiale digitale trimise, premiul I la secţiunea „Foto/ Fotoreportaj" a fost câştigat de Cătălina Iordache, cu lucrarea „Centrul vechi - soarele străluceşte peste tot".

La secţiunea video, câştigător a fost George Oprea, cu materialul „Nature". Juriul a fost format din reprezentanţi ai Ministerului Mediului, Valentin Negoiţă, din partea Asociaţiei Ecotic, Ioana Avădani, din partea Centrului pentru Jurnalism Independent, Bogdan Cristel, fotoreporter Reuters, şi Mihai Rădulescu, realizator la Televiziunea Română.

„Acest proiect este mai special, prin simplul fapt că publicul a avut libertatea de a exprima, într-un mod mai mult sau mai puţin artistic, ceea ce organizaţia noastră comunică în mod constant prin campaniile şi proiectele pe care le derulăm: indiferenţa faţă de DEEE-uri (deşeuri de echipamente electrice şi electronice - n.r.) are efecte dăunătoare atât asupra sănătăţii noastre, a tuturor, cât şi a mediului", a declarat Valentin Negoiţă, preşedintele Ecotic.

Câştigători la foto reportaj

- Premiul I: „Centrul vechi - soarele străluceşte peste tot" - Foto: Cătălina Iordache
- Premiul II: „Carcasa de televizor colectată în timpul unei acţiuni de ecologizare desfăşurate în ziua de 8 iunie 2010 în zona drumului care uneşte localitatea Zărneşti cu satul Măgura" -  Foto: Sorin Panaitescu
- Premiul III: „3 turnuri" - Foto: Răzvan Olaru

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite