Minihotelul din copac

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nimeni nu credea că vor reuşi. Dar arhitecţii de la compania suedeză Tham & Videgård au demonstrat că pot construi într-un copac o căsuţă aproape invizibilă, care poate funcţiona perfect pe post de minihotel şi care este prietenoasă cu mediul.

Mai precis, arhitecţii au construit în jurul unui arbore o cutie de 4x4x4 metri din aluminiu foarte uşor, îmbrăcată în oglinzi. Astfel, exteriorul reflectă împrejurimile, dar şi cerul, creând, practic, un refugiu camuflat. Prima căsuţă de acest fel şi-a deschis uşile, într-o pădure din Suedia, aflată la circa 65 de kilometri de Cercul Arctic. Cinci asemenea minihoteluri urmează să fie construite.

„Totul se reflectă - copacii, păsările, norii, soarele. Dar pentru ca păsările să nu aibă de suferit, adică să nu se lovească de această casă, am aplicat pe oglinzi o peliculă specială, pe care zburătoarele o văd", a declarat Kent Lindvall, unul dintre proprietarii minihotelului din copac. Căsuţa este prevăzută cu o podea care are încălzire electrică, iar toaleta este cu incinerare, astfel că, spun constructorii, mediul nu este afectat. Iar cei care vor veni să-şi petreacă puţin timp în minihotel vor fi nevoiţi să se conformeze normelor ecologice.

„Este o pădure aproape virgină, iar noi vrem s-o menţinem în acest fel. Deşi în zona asta e la modă să te plimbi cu snowmobilul, noi nu vom oferi această facilitate", au afirmat proprietarii căsuţei invizibile.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite