Mini Cooper în variantă eco

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mini E electric de la BMW poate parcurge până la 200 km cu o singură încărcare a bateriei. Începând cu anul viitor, 500 de maşini Mini Cooper electrice vor fi testate pe drumurile din New York şi Los Angeles.

Primul model Mini electric al BMW Group va fi prezentat publicului în noiembrie la Salonul Auto de la Los Angeles. De anul viitor, aproape 500 de exemplare Mini E vor fi puse la dispoziţia unor persoane selecţionate, în cadrul unui proiect pilot menit să surprindă viabilitatea unor mijloace de deplasare cu zero emisii poluante. Maşinile vor fi împrumutate pe o perioadă de minimum un an, cu posibilitate de prelungire.

De la 0 la 100 km/h în 8,5 secunde

Mini E, cu două locuri, este echipată cu un sistem propulsie/transmisie complet electric.

Maşina este dotată cu un motor electric de 204 cai putere şi poate atinge 150 de kilometri la oră. Mini E are o autonomie de 200 de kilometri. În plus, poate ajunge la 100 de kilometri pe oră în numai 8,5 secunde. Vehiculul are o baterie de tip
litiu-ion.

Aceasta este amplasată pe locul pe care, în mod obişnuit, este instalată bancheta din spate. Bateria se poate încărca în doar 2,5 ore de la o priză de 220V/80A. În cadrul programului pilot, priza va fi instalată acasă la client.

Mini E electric este fabricată la uzina din Oxford, Marea Britanie, însă fără motor, sistem de transmisie şi rezervor. Acesta este dus apoi la München, în Germania, pentru a i se monta şi celelalte elemente. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite