Maşina electrică încărcată fără priză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Modelul  Land Glider  de la Nissan
Modelul Land Glider de la Nissan

Vehiculele electrice îşi pot face „plinul" fără a mai utiliza un cablu de alimentare. Compania americană Evatran a creat dispozitivul „Plugless Power", un sistem universal ce poate fi montat pe orice tip de automobil cu motor pe baterii.

Dotare pentru Nissan

Cu ajutorul adaptorului montat pe maşină, şoferul îşi poate alimenta vehiculul de la orice staţie de tipul „Plugless Power", fără a mai avea nevoie de cablu. Compania Evatran va colabora cu o altă firmă pentru a dezvolta şi comercializa acest produs şi speră ca sistemul „Plugless Power" să fie gata până la sfârşitul anului viitor.

În cadrul Salonului Auto de la Tokyo, din luna octombrie a acestui an, Nissan a prezentat cel mai nou concept al constructorului nipon: un automobil de oraş electric denumit Land Glider, ce are ataşat un sistem de încărcare„wireless". La fel ca şi conceptul Volkswagen One Liter, prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt, şi Land Glider este un automobil cu două locuri dispuse unul în spatele celuilalt.

Modelul Nissan este propulsat de două motoare electrice, amplasate în partea din spate a maşinii, alimentate de baterii poziţionate sub podea.

În plus, încărcarea bateriilor este rapidă şi foarte simplă deoarece Land Glider dispune de un sistem de încărcare „wireless", fără contact. Astfel, clienţii modelului Land Glider nu vor avea de-a face cu prize şi cabluri. Doar vor parca maşina în spaţiul special proiectat pentru încărcarea bateriilor.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite