Maşina de poliţie cu pedale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii britanici au un nou vehicul „de serviciu“, cu pedale, sirenă şi semnale luminoase. Noua invenţie a britanicilor are cinci viteze, atinge maximum 32 de kilometri la oră şi costă ceva mai mult de 1.100 de euro.

Poliţiştii recunosc însă că, oricât de tare ar pedala, maşinuţa lungă de aproape doi metri nu va putea prinde din urmă decât răufăcătorii care „umblă cu cadrul de mers", scrie „The Daily Mail". Invenţia este opera ofiţerului Keith Waller, care a muncit la ea 40 de ore, ajutat de copii cu vârste între 13 şi 16 ani. Britanicul spune că implicarea în acest proiect a schimbat puţin imaginea poliţiştilor, arătând că pot fi „amuzanţi" şi „abordabili".

„Implicarea tinerilor le dă acestora o ocupaţie după ce termină şcoala, aşa că nu ies pe stradă şi nu se implică în activităţi antisociale", a adăugat poliţistul de 51 de ani, tată a doi copii. Waller va înscrie vehiculul în competiţia British Pedal Grand Prix, care va avea loc pe 11 iulie.

Cu sirenă şi girofar

Poliţistul a lucrat cu 15 elevi la designul şi la asamblarea maşinii. A renunţat la pauza de masă şi a stat peste program, după ce i s-a terminat tura. „A fost foarte important pentru noi ca vehiculul să arate ca o maşină de poliţie, pentru ca membrii comunităţii s-o recunoască în timpul cursei", a povestit acesta. Pe caroseria maşinii sunt imprimate sigla Poliţiei şi un număr de telefon. „M-am dus la garajul poliţiştilor să cer câteva materiale şi mi-au dat o sirenă complet funcţională şi un girofar albastru de la un vehicul mai vechi", a adăugat el.

Deşi maşina cu pedale este ecologică, Waller nu se aşteaptă să intre în flota poliţiei locale şi spune că vehiculul pe care-l conduce nu va fi folosit pentru patrulare.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite