Maşina care merge pe cafea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Granulele de cafea sunt puse în cilindru şi fac maşina să meargă
Granulele de cafea sunt puse în cilindru şi fac maşina să meargă

„Car-puccino“ ameninţă industria de automobile.

Modelul este de până la 50 de ori mai ieftin de alimentat decât o maşină care funcţionează cu benzină. În viitor, vom putea folosi cafeaua, considerată „combustibilul" dimineţilor noastre, şi pentru a ne alimenta maşinile într-un mod ecologic.

Licoarea magică este pe cale să devină carburantul viitorului după ce maşina „Car-puccino" a dovedit că poate funcţiona fiind alimentată doar cu boabe prăjite de cafea. Automobilul a parcurs deja 336 de kilometri, distanţa care separă Manchester de Londra, anunţă „The Daily Mail".Pentru întreg drumul dintre cele două oraşe, Car-puccino a folosit 70 de kilograme de cafea, echivalentul a peste 11.000 de expressouri.

Potrivit creatorilor Car-puccino, această maşină poate circula aproximativ 4 kilometri consumând câte un kilogram de cafea, cu o viteză maximă de 90 km/h. Practic, automobilul trebuie să ia câte o „pauză de cafea" la fiecare 70 de km şi, la fel de des, „filtrele de cafea" trebuie curăţate.

Creată prin transformarea unui Volkswagen Scirocco produs în 1988, în valoare de 400 de lire sterline, maşina va fi expusă în Manchester în cadrul expoziţiei ştiinţifice Big Bang. Scopul este de a demonstra lumii cum şi alte tipuri de combustibil în afară de benzină sau motorină pot pune în mişcare automobilele.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite