Marea Debarasare, sâmbătă în toată ţara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâine, românii din 250 de localităţi pot scăpa de aparatele electrice vechi. „Marea Debarasare” include de această dată şi zona rurală din judeţele Bihor, Ilfov, Sibiu, Suceava şi Gorj.

Ministerul Mediului a inclus în campania derulată, mâine, la nivelul întregii ţări, toate localităţile cu peste 20.000 de locuitori, cele şase sectoare ale municipiului Bucureşti şi comunele şi satele din judeţele Bihor, Ilfov, Sibiu şi Suceava.

Cea de-a patra ediţie a campaniei de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE), iniţiată de minister şi susţinută de organizaţiile colective Ecotic, Environ şi Recolamp, se va desfăşura după programul deja cunoscut de la ediţiile anterioare.

Astfel, cetăţenii vor scoate în faţa locuinţelor aparatele electrice şi electronice vechi, iar primăriile, prin firmele de salubritate, vor colecta aceste deşeuri şi le vor transporta la punctele de colectare stabilite de autorităţile locale.
După ce în cadrul campaniei de luna trecută s-au colectat astfel de deşeuri din satele şi comunele din judeţele Argeş şi Covasna, de data aceasta proiectul-pilot de colectare a DEEE-urilor din zonele rurale continuă în judeţele Sibiu, Suceava, Bihor şi Ilfov.

Gorjul, voluntar

Chiar dacă ministerul nu a inclus în acest proiect-pilot şi judeţul Gorj, Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM), în colaborare cu autorităţile locale, va colecta deşeurile electrice din localităţile urbane şi din patru comune din judeţ.

„Evenimentul se va desfăşura pe tipicul ediţiilor anterioare: cetăţenii scot în faţa locuinţei deşeurile de echipamente electrice şi electronice, urmând ca autorităţile publice locale prin operatorii de salubritate sau alţi operatori economici să colecteze aceste tipuri de echipamente şi să le transporte la punctele special amenajate.

Un lucru bun este acela că de data aceasta, „Marea Debarasare” va avea loc şi în mediul rural. Sunt sigur că la ţară oamenii au echipamente vechi, de care nu mai au nevoie. Sper să strângem mai multe deşeuri de data aceasta”, ne-a declarat directorul APM Gorj, Gheorghe Fometescu.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite