„Marea Debarasare“ continuă în mai multe sate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sâmbătă, românii vor putea preda electrocasnicele vechi. De data aceasta, campania se va extide şi în satele din judeţele Sibiu, Suceava, Bihor şi Ilfov. 

O nouă ediţie a campaniei de colectare a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice (DEEE) de la populaţie – “Marea Debarasare” –  va avea loc în prima sâmbătă din luna noiembrie, potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului şi Dezvoltării Durabile.

Astfel, începând cu ora 9 dimineaţa, cetăţenii vor putea scoate în faţa locuinţelor televizoarele, maşinile de spălat, frigiderele şi toate celelalte echipamente electrice şi electronice vechi pe care nu le mai folosesc. Operatorii de salubritate vor prelua aceste deşeuri şi le vor transporta către punctele de colectare.

Alte zone rurale implicate

„Marea Debarasare” se va desfăşura în toate localităţile cu peste 20.000 de locuitori, precum şi în cele şase sectoare din municipiul Bucureşti.

În această ediţie va continua şi proiectul pilot de colectare a DEEE-urilor din zonele rurale. La ediţia precedentă, acţiunea s-a desfăşurat în satele şi comunele din judeţele Argeş şi Covasna. De data aceasta, vor fi implicaţi în campanie şi sătenii din alte patru judeţe: Sibiu, Suceava, Bihor şi Ilfov. Aici, acţiunea este susţinută de organizaţiile Ecotic, Recolamp şi Environ. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite