Magor Csibi, noul Director de Program WWF în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magor Csibi a fost numit în funcţia de Director de Program în România la World Wide Fund For Nature (WWF), începând cu 1 aprilie 2011.

Cunosc organizația WWF de când aveam doar 5 ani și de atunci mi-a rămas în minte logo-ul panda, ca reprezentantul unei organizații simpatice, care protejează și conservă cele mai frumoase locuri din natură. Pot să afirm că azi am împlinit un vis din copilărie și că am în față cea mai importantă și frumoasă provocare din cariera mea de până acum. Sper că experiența mea legislativă și jurnalistică mă vor ajuta să fiu un membru util în familia WWF”, a declarat Magor Csibi, într-un comunicat de presă remis adevarul.ro.

Csibi este licențiat în Științe Politice, în cadrul Universității Babeș-Bolyai și a urmat un program de masterat în același domeniu. A fost asistent universitar, apoi consilier pe probleme de educație al Presedintelui Camerei Deputaților. Între 2007 și 2009 a ocupat poziția de vicepreședinte al Comisiei pentru mediu, sănătate publică și siguranță alimentară din Parlamentul European, perioadă în care s-a remarcat printr-o serie de inițiative cum ar fi instituirea de noi reguli privind etichetarea alimentelor și interzicerea clonării animalelor pentru producția de alimente. În ultimii doi ani, Magor s-a dedicat constituirii platformei jurnalistice Think Outside the Box- www.totb.ro, pe care o coordonează din 2009.

Înfiinţată în anul 1961, WWF este una dintre cele mai importante organizaţii internaţionale care derulează proiecte pentru conservarea naturii, în peste 100 de ţări. Misiunea WWF la nivel global este să oprească degradarea mediului înconjurător şi să construiască un viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura.

WWF are aproximativ 5 milioane de susţinători în toată lumea şi o reţea activă în peste 100 de ţari.

Organizaţia se distinge prin faptul că îşi face simţită prezenţa de la nivel local până la nivel global: este capabilă să comunice cu triburile de pigmei Baka în pădurile tropicale din Africa centrală şi, în acelaşi timp, poartă discuţii de la egal la egal cu instituţii ca Banca Mondială şi Comisia Europeană.

În România, WWF activează din anul 2006, urmărind conservarea mediului natural şi a proceselor ecologice prin proiecte pentru păstrarea diversităţii biologice, a speciilor sălbatice şi ecosistemelor naturale.



Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite