Londra se alătură campaniei britanice lansate împotriva pungilor de plastic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali londonezi de la toate cele 33 de consilii metropolitane au votat o hotărâre prin care magazinele nu mai au voie să dea gratuit pungi de plastic clienţilor, anunţă ziarul "The

Consilierii locali londonezi de la toate cele 33 de consilii metropolitane au votat o hotărâre prin care magazinele nu mai au voie să dea gratuit pungi de plastic clienţilor, anunţă ziarul "The Independent". În următoarea şedinţă de la Consiliul Wesminster se va discuta o lege ce va fi prezentată Camerei Comunelor, pentru a da acoperire juridică acestei hotărâri.


Potrivit deciziei, cumpărătorii vor fi întrebaţi dacă doresc pungi foarte rezistente din hârtie reciclată, plase din bumbac sau plase confecţionate din alte materiale. Autorităţile londoneze şi-au justificat măsura prin faptul că vor să diminueze dezastrul ecologic provocat de pungile de plastic. Consilierii se aşteaptă la respingerea legii de către marii retaileri precum Tesco, care se tem că-şi pot pierde clienţii şi preferă să încurajeze comercializarea pungilor decât să-i constrângă pe clienţi să-şi schimbe comportamentul.

Capitala Angliei vrea să devină lider

Dacă va aplica hotărârea, Londra va fi unul dintre cele mai mari centre urbane din lume care vor reduce poluarea cu plastic. "Am observat că multe dintre oraşele care au interzis pungile de plastic au avut succes, de la Australia la Zanzibar. Acum e timpul ca Londra să-şi asume rolul de lider în rezolvarea acestei probleme", a spus Peter Robinson, directorul de la Waste Watch.

Marii retaileri au semnat, anterior acestei decizii, un acord cu autoritatea guvernamentală Wrap pentru a reduce cu 25% folosirea pungilor de plastic până la sfâşitul lui 2008. Guvernul monitorizează eforturile pe care le fac comercianţii pentru reducerea consumului de plastic, dar anunţă că e împotriva introducerii unei taxe pentru folosirea acestui tip de material, cum s-a întâmplat în Irlanda în urmă cu cinci ani, unde cumpărătorii au început să utilizeze alte tipuri de plastic. (Andreea Ofiţeru)

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite