Legislaţia, un risc pentru energia eoliană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ţara noastră are cel mai ridicat potenţial din sud-estul Europei în domeniul energiei vântului. Dezvoltarea sectorului energiilor regenerabile este însă ameninţată de incoerenţa cadrului legislativ.

România are cel mai ridicat potenţial din regiune în domeniul energiei vântului, se arată într-un raport Erste, citat de Mediafax.

Raportul, care citează mai multe studii de specialitate, precizează că sud-estul Dobrogei se plasează pe poziţia a doua în Europa în ceea ce priveşte potenţialului de dezvoltare a fermelor eoliene. Potenţialul eolian al ţării noastre este estimat la 14.000 megawaţi capacitate instalată, la un consum anual de 23 TWh. Dar, dezvoltarea sectorului energiei regenerabile este ameninţat de incertitudinile legate de cadrul legislativ.

Investitorii consideră acest aspect cel mai important risc la care se expun, având în vedere costurile foarte mari necesare pentru dezvoltarea proiectelor în domeniu. Cu toate acestea, România a transmis un semnal clar privind susţinerea investiţiilor în energie regenerabilă, prin provizioanele legate de certificate verzi bugetate, potrivit raportului.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite