Investiţii de mediu întârziate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Combinatul ArcelorMittal ar putea fi amendat de Garda de Mediu Galaţi pentru nerespectarea obligaţiilor de mediu, deşi recent a pus în funcţiune o instalaţie de 20 de milioane de dolari.Instalaţia de desprăfuire, inaugurată în prezenţa ministrului Mediului, reprezintă cea mai mare investiţie de mediu din România.

Combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi a inaugurat instalaţia de desprăfuire de la Oţelăria 1, cea mai mare investiţie de mediu din România, în valoare de 20 de milioane de dolari.

Prezent la eveniment, ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a declarat că în ţară există unităţi poluatoare cu întârzieri la capitolul investiţii de mediu. El a recomandat astfel investitorilor din industria poluantă din România să ia exemplul celor de la ArcelorMittal Galaţi.

Pe de altă parte, combinatul siderurgic din Galaţi ar putea fi amendat cu până la 100.000 de lei pentru nerespectarea obligaţiilor de mediu, potrivit lui Ionică Avram, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Mediu Galaţi.

În topul poluatorilor din Uniunea Europeană

Acesta a spus că, în urma ultimului control de pe platforma siderurgică, inspectorii de mediu au descoperit mai multe probleme. De altfel, administraţia a recunoscut că întâmpină dificultăţi în realizarea unor investiţii obligatorii de mediu şi că va cere amânarea acestora, pentru o anumită perioadă.

Referindu-se la întârzierile în investiţile de mediu ale industriei poluante din ţară, ministrul Mediului a precizat că ArcelorMittal Galaţi se află, din punctul lui de vedere, în grafic, în condiţiile în care „sunt trei măsuri din 2008 care vor trebui aşezate”.

„Mai sunt trei măsuri din 2008 care au fost reaşezate. Asta înseamnă că noi am fost de acord pentru una dintre ele cu schimbarea soluţiei tehnice, iar în cazul celorlalte două practic sursa de poluare a fost închisă temporar. Deci, din punctul nostru de vedere, sunt în grafic”, a spus Nemirschi.

Combinatul ArcelorMittal Galaţi ocupă locul 28 în topul celor mai mari 30 de poluatori din Uniunea Europeană, chiar dacă şi-a redus emisiile de dioxid de carbon cu 22% în 2008.

image

Investiţiile la ArcelorMittal Galaţi sunt în grafic.

image


Nicolae Nemirschi
ministrul Mediului

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite