Gunoaie după Revelion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mii de tone de deşeuri s-au strâns de pe străzile Capitalei după Sărbători. Faţă de Revelionul trecut, firmele de salubritate au avut mai mult de muncă la strângerea gunoaielor generate de pretrecerea dintre ani.

În primele zile ale noului an, sute de angajaţi ai firmelor de salubritate din Bucureşti au strâns tonele de gunoaie de pe străzi, mai ales sticle de şampanie goale.

Societatea Rosal a acţionat pe raza sectorului 3 cu o medie de 200 muncitori pe zi, convocaţi în trei schimburi, pentru salubrizarea căilor publice şi ridicarea gunoiului menajer.

Au fost ridicate în total peste 3.500 tone de gunoi, din care 2.590 tone de la cetăţeni şi restul de pe terenuri virane.

De asemenea, cele două societăţi care au contract cu Primăria Sectorului 4 pentru efectuarea salubrizării au colectat în perioada Sărbătorilor cu 40% mai mult gunoi menajer şi stradal decât în zilele obişnuite.

Astfel, societatea REBU a strâns 180 de tone de reziduuri stradale şi 210 tone de reziduuri menajere, iar firma ADP sector 4 a ridicat 290 mc de reziduuri stradale şi 438 de reziduuri menajere.

Peste 30 de tone, În Piaţa Constituţiei

În Piaţa Constituţiei, de unde s-au ridicat circa 30 de tone de deşeuri, au fost amplasate 30 de containere pentru gunoi, cu capacitate de 1,1 mc, toate fiind apoi ridicate de echipajele REBU.

Firma a acţionat cu cinci autoperii, două utilaje speciale de împins deşeurile şi 40 de oameni, care au început curăţenia la primele ore ale zilei de 1 ianuarie, imediat după terminarea petrecerii.

Reprezentanţii Primăriei Capitalei au declarat că deşeurile au constat aici în principal din sticle sparte de şampanie.

Firma Supercom a lucrat în perioada zilelor de Sărbătoare după programul normal de lucru şi a reuşit să strângă în această perioadă circa 500 tone de gunoi/zi.

Cele mai mari depozite de gunoi din sectorul 2 au fost în cartierele Colentina, Pantelimon şi Lacul Tei. Între 28 şi 31 decembrie s-au ridicat 2.500 de brazi abandonaţi pe domeniul public.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite