FOTOGALERIE Frumuseţe fără margini. Plitvice, un adevărat paradis!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Croaţia, una dintre cele mai elegante destinaţii turistice ale Europei, cu ieşire la Marea Adriatică, deţine un adevărat paradis de lacuri şi cascade, toate reunite în Parcul Naţional Plitvice.

Plitvice, înscris şi în patrimoniul mondial UNESCO, are 16 lacuri cu apă limpede şi cristalină cu nuanţe de verde, gri şi albastru legate între ele prin aproape 100 de cascade, precum şi păduri dese de fag, brad şi pin, pe unde cutreieră urşi şi lupi, iar o varietate mare de păsări cântă.

Vizitatorii se pot plimba liberi pentru că există o întreagă reţea de trasee. Parcul Naţional Plitvice este cea mai veche rezervaţie naturală din sud-estul Europei, vizitată anual de aproape 1 milion turişti.



Parcul Naţional Lacurile Plitvice este situat în regiunea Lika din Croaţia şi se află într-un platou înconjurat de trei munţi, nu departe de graniţa cu Bosnia.


Deşi parcul este cunoscut cel mai mult pentru lacurile şi cascadele sale, găzduieşte şi o gamă largă de păsări şi animale.


Plitvice este cel mai cunoscut dintre cele opt parcuri naţionale ale Croaţiei, o ţară în care circa zece la sută din suprafaţă are un statut protejat.


Cu variaţia sa de altitudine, clima şi solul, parcul oferă o gamă largă de habitate pentru diferite specii de animale sălbatice.


Vizitatorii pot explora parcul pe jos, prin trasee marcate şi poduri de lemn. De asemenea, unele râuri pot fi traversate cu bărcile.

image
image
image
image
image
Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite