Fonduri UE pentru deşeurile din Băile Herculane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria oraşului Băile Herculane a demarat implementarea proiectului „Sistem de gestionare a deşeurilor în zona Băile Herculane”, a cărui valoare se ridică la circa două milioane euro.

Această sumă este asigurată din surse europene şi de la bugetul de stat, informează Agerpres. Primarul oraşului, Nicuşor Vasilescu, a declarat că acest proiect are ca obiectiv îmbunătăţirea calităţii mediului înconjurător şi a sănătăţii populaţiei atât în staţiunea Băile Herculane, cât şi în comunele din jur.

”În cadrul acestui proiect de investiţii, vom realiza protejarea mediului prin stoparea poluării cauzate de depozitele de deşeuri necontrolate, reducerea acestora prin selectare şi reciclare, modernizarea serviciilor de salubritate şi sensibilizarea opiniei publice, pentru a înţelege rolul fiecărui cetăţean în păstrarea unui mediu curat’, a spus Nicuşor Vasilescu.

Sistemul integrat de deşeuri menajere va fi deservit de 23 de persoane, toate recrutate din rândul şomerilor, care vor beneficia de o instruire specializată.

Centrală - hibrid cu vânt şi biogaz


În estul Germaniei se construieşte în premieră mondială o centrală ce va produce electricitate şi hidrogen, cu ajutorul vântului şi al biogazului, informează France Press.

Centrala, al cărei cost este de circa 21 milioane de dolari, va fi legată la reţeaua electrică din regiune şi va furniza energie pentru câteva sute de gospodării.

Ea va produce energie utilizabilă în reţele de încălzire, de electricitate şi de hidrogen de consum, ce poate fi folosit de maşinile care funcţionează pe baza acestui carburant.

Cancelarul german Angela Merkel, care a pus prima piatră la fundaţia centralei, a spus că „utilizarea combinată a surselor de energie regenerabile şi economisirea energiei sunt decisive pentru aprovizionarea cu energie şi respectarea mediului înconjurător”.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite