Fondul de Mediu poate subvenţiona un nou sistem de reciclare a PET-urilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, a declarat astăzi, la postul public de radio, că ministerul Mediului poate subvenţiona din Fondul de Mediu o parte din preţul unui aparat ce transformă în numai 30 de secunde un PET într-un disc de plastic.

"În cazul PET-urilor, voi veni cu o iniţiativă inedită pentru România, prin care sticla de plastic este transformată în 30 de secunde într-un disc de mici dimensiuni. Acest sistem trebuie implementat în marile mall-uri, în şcoli, instituţii, iar Ministerul Mediului poate subvenţiona din Fondul de Mediu o parte din preţul acelui aparat ce nu costă mai mult de 45 de euro/bucată. Sistemul îi poate avantaja pe cetăţenii care îl folosesc pentru că pot primi fie o sumă de bani, fie bonuri valorice pentru sticlele de plastic trecute prin acel aparat", a afirmat Borbely, citat de Agerpres.

În ceea ce priveşte sumele destinate Fondului de Mediu în 2010, şeful MMP a precizat că acesta poate ajunge la circa două miliarde de lei.

"În momentul de faţă, acest Fond stă pe un sac de bani şi vă promit că o să mă lupt anul acesta să cheltuim aceşti bani pentru sunt pentru mediu. De asemenea, mai avem de aprobat bugetul Fondului de Mediu care sper să fie de 1,5 miliarde de lei la care se adaugă ceea ce avem de anul trecut (500 milioane lei n.r.)", a apreciat Laszlo Borbely.

Potrivit ministrului Mediului, "este bine că s-a înfiinţat un astfel de Fond, însă managementul acestuia a lăsat de dorit în ultimii ani".

Borbely a adăugat că "deşi au existat unele proiecte bune, nu a fost vorba despre un management bun care să asigure plata acestor bani", dar şi că "cele mai multe dintre Ghidurile de finanţare sunt aprobate, iar în cazul altora vom continua (parcurile, zonele verzi, etc)".

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite