Economii pentru sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Uniunea Europeană ar putea economisi miliarde de euro dacă revizuieşteplanul privind încălzirea globală şi instaurează politici climatice mai ambiţioase Diminuarea emisiilor de dioxid de

Uniunea Europeană ar putea economisi miliarde de euro dacă revizuieşteplanul privind încălzirea globală şi instaurează politici climatice mai ambiţioase

Diminuarea emisiilor de dioxid de carbon cu 30 la sută până în 2020 ar însemna reducerea cheltuielilor de sănătate la nivel comunitar cu 25 de miliarde de euro.

Dacă Europa ar reduce emisiile de gaze cu efect de seră cu 30 la sută până în 2020, şi nu cu doar 20 la sută s-ar economisi 25 de miliarde de euro anual în sectorul sănătăţii, potrivit unui studiu realizat de WWF împreună cu Alianţa pentru Sănătate şi Mediu şi cu Reţeaua Europeană de Acţiune pentru Climă.

MAI PUŢINE INTERNĂRI

Această reducere semnificativă a cantităţii de gaze cu efect de seră din atmosferă ar însemna evitarea internării în spital a aproximativ 8.000 de persoane, adică 2 milioane de zile de lucru câştigate. Estimările Comisiei Europene arată că în fiecare an, aproape 370.000 de persoane mor prematur din cauza poluării aerului.

Îngrijirile medicale şi tratamentele necesare celor care suferă afecţiuni provocate de poluarea atmosferei reprezintă între 3 şi 9 la sută din produsul intern brut al Uniunii Europene. „Până acum, dezbaterea în jurul schimbărilor climatice a abordat exclusiv costurile economice şi industriale, dar costurile poluării climatice faţă de societate au fost neglijate într-o mare măsură”, a remarcat Delia Villagrasa, consilier al WWF.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite